Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Ghidul medicului
 
 

 

Modul de pregatire si utilizare a dispozitivului HISTOFREEZER

 

1. Medicul evalueaza zona de tratament. Se ataseaza aplicatorul (adaptat dupa marimea zonei) la rezervor. Este indicat ca aplicatorul sa fie putin mai mare decat leziunea. Daca acest lucru nu este posibil, se va imparti leziunea in mai multe arii ce vor fi tratate fiecare in parte.


2.Pacienţii îşi caută singuri poziţia , astfel încât suprafaţa care trebuie tratată sa fie expusă şi cu faţa în sus.

3. Se îndepărtează capacul protector de pe pistonul de apăsare .Tineti aplicatorul in pozitie orizontala (flaconul cu aerosol în poziţie verticală) şi pulverizati gazul în aplicator timp de 3-5 secunde până când se scurg din bulbul aplicatorului cateva picături. Îndepărtaţi degetul de pe pistonul de apasare. NU pulverizaţi din nou în timpul tratamentului.

4. Se inclina rezervorul astfel incat tija aplicatorului sa fie verticala (flaconul cu aerosol in pozitie orizontala) şi aşteptaţi 10-15 secunde pentru a ajunge la temperatura de lucru efectivă (- 55C ). Aceasta temperatura persista in bulbul aplicator 120 secunde timp in care se pot face 3- 7 aplicatii (se aplica 15–40 secunde functie de tipul si locatia leziunii).Important la pacientii cu mai multe leziuni este ca inainte de a incepe pregatirea dispozitivului , medicul sa localizeze toate leziunile ce urmeaza a fi tratate si sa-si faca schema aplicatiilor pe timpi de aplicatie si pozitionarea zonelor ce urmeaza a fi tratate astfel incat aplicatorul sa fie aplicat numai in pozitie verticala.

5.După aceea, plasaţi aplicatorul pe ţesutul afectat şi menţineţi o uşoară presiune timp de 15- 40 secunde in functie de tipul si localizarea leziunii. La efectuarea manevrei este important ca aplicatorul să fie îndreptat cu faţa în jos (aplicatorul in pozitie verticala) ! Aplicatia se va face astfel incat bulbul aplicator sa cuprinda si putin din zona de tesut sanatos din jurul leziunii.Pentru leziunile cu diametru mai mare decat cel al bulbului aplicator, medicul va trasa un caroiaj pe leziune astfel incata bulbul aplicator sa cuprinda si putin din zona de tesut sanatos din jurul leziunii.

TIPURI DE TRATAMENTE

Verucile vulgare
Sunt leziuni cutanate produse de virusul papiloma uman (HPV) tipurile 1,2 si 4. Ele pot apare atat pe piele cat si pe mucoase , iar dimensiunile variaza intre cativa milimetri si un centimetru. Au o suprafata rugoasa si intrerup cadrilajul normal al pielii. Sunt asimptomatice.
Tratament: : 40 sec 1- 4 tratamente la 2 saptamani.

Condiloamele Acuminate (Vegetatiile Veneriene)
Sunt leziuni genitale, transmise sexual, produse de HPV 6 si 11.Beneficiaza de acelasi tratament cu alte veruci.Bolnavii trebuie sa evite contactul sexual pana la vindecare, iar partenerii trebuie consultati de un medic dermatolog.
Tratament: :40 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani.

Lentigo
,,Petele de batranete” sunt macule maronii care apar pe zonele fotoexpuse , dupa varsta de 30 de ani. Se gasesc in special pe dosul mainilor, brate ,fata. Examenul histopatologic arata un epiderm normal dar cu un numar crescut de melanocite.
Tratament: : Fata : 15 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani. Alte zone : 40 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani.

Keratozele actinice

Sunt formatiuni precanceroase care apar pe zonele fotoexpuse , in special la persoanele cu fototipurile 1 –2. Exista riscul de a evolua spre carcinoame spinocelulare. Se localizeaza in special pe frunte, scalp, nas, lobii urechilor, dosul mainilor. Sunt asimptomatice.
Tratament: : Fata15 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani Alte zone : 40 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani.

Keratoze seboreice
Sunt formatiuni rugoase , maronii , care apar in zonele seboreice la persoanele peste 50 de ani. Fac parte din procesele de imbatranire ale pielii. Beneficiaza de acelasi tratament cu verucile vulgare.
Tratament: :40 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani.

Fibroamele moi
Sunt formatiuni tumorale benigne ,cu dimensiuni intre 3 si 5 mm sau mai mari localizate in zonele de pliuri (axilar si inghinal). Beneficiaza de tratament cu Histofreezer iar aplicatorul se pozitioneaza pe pedicul.
Tratament: :40 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani.

Verucile plane
Sunt formatiuni determinate de HPV tip 3 si 10. Apar in numar mare pe fata sau dosul mainilor sub forma unor tumorete plate de culoarea pielii sau roz – brune. Au dimensiuni intre 1 si 5 mm si sunt adesea confundate cu nevi sau leziuni de acnee.
Tratament: :20 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani.

Moluscum Contagiosum
Sunt infectii cutanate cu virus pox mai frecvente la copii ,in special atopici. Numarul leziunilor variaza intre una si cateva zeci.
Tratament: :20 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani.

Verucile palmo-plantare
Sunt determinate de HPV tipul 1, 2 si 4. Apar pe zonele de presiune. Sunt leziuni dureroase , frecvent confundate cu clavusuri (bataturi). Datorita stratului gros de keratinizare necesita un tratament keratolitic prealabil , apoi pot beneficia de tratament cu Histofreezer.

Tratament: :40 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani.

 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
Recomandari
 
DEPIL FARMA - cea mai eficienta epilare naturala
Pret: 79,00 RON
Detalii
THERMO DERM – Acum elimini natural tensiunea musculara si articulara
Pret: 26,00 RON
Detalii
Teste rapide COVID-19, fabricate in Elvetia, Avizate de ANMDM, Kit x 25 teste rapide
Pret: 2.090,00 RON
Detalii