Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
MODALITATI DE IMPLICARE
 
 
 
1.       2% din impozitul datorat statului
Pentru persoane fizice:
Puteti sustine Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput” prin informarea angajatilor privind posibilitatea redirectionarii pana la 2% din impozitul pe venit, recomandandu-le Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput”, ca partener social de incredere, care desfasoara programe in beneficiul bolnavilor de cancer, leucemie sau HIV.
Pentru usurarea procedurii, prin bunavointa departamentului de resurse umane sau a secretariatului companiei dumneavoastra, ne puteti sprijini prin colectarea formularelor completate de catre angajati.
 
Prin intermediul Prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizică, poate decide direcţionarea a 2% din impozitul pe venit plătit statului, către o organizaţie non-guvernamentală/ Asociatie. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, este doar o parte din impozitul dumneavoastră pe venit  aferent anului 2012 care poate fi redirecţionată de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită de acesta, în cazul de faţa către Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput”.

Dacă doriţi să sprijiniti programele Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput” şi vreţi ca asta să nu vă coste bani, profitaţi de posibilitatea oferită de lege, pentru a sprijini cu 2% din impozitul pe venitul global, tratamentul cu cele mai eficiente produse naturiste a bolnavilor de cancer, leucemie sau HIV.
 
Dacă v-aţi decis, ca  2% din impozitul pe venit să fie direcţionat către programele Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput” destinate bolnavilor de cancer, leucemie sau HIV, vă sugerăm să urmaţi instrucţiunile de mai jos!

A) Dacă aţi obţinut în anul 2012 venituri numai din salarii (de la unul sau mai mulţi angajatori)
1. Completaţi formularul 230 (Cerere privind destinaţia sumei reprezentând pănâ la 2% din impozitul anual). Descarcă Formularul 230
2. Solicitaţi angajatorului fişa fiscală pe anul 2012.
 
B) Dacă aţi obţinut în anul 2012 venituri din alte surse (drepturi de autor, chirii etc.)
Completaţi formularul 200 (Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul 2012)  
 
 
Formularul (200 sau 230), in ambele cazuri, trebuie completat cu datele personale, de mână, cu majuscule şi semnat. Nu este necesară  specificarea sumei (instituţia fiscală o va calcula şi o va vira conform legii) şi nici ataşarea Fişei Fiscale.
 
Formularul (200 sau 300) completat se depune pana la data de 25 mai 2013 (data postei 15 mai 2013, daca transmiteti prin posta) la registratura Administraţiei Financiare, astfel:
-          Direct la registratura Administraţiei Financiare de care aparţineţi (adresele Administraţiilor Finanţelor Publice le găsiţi aici), sau
-          La oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, până la data de 15 mai 2012 data postei, sau
-          La sediul Asociatiei  noastre ,, Sansa Unui Nou Inceput” din Str. Scorusului nr 19, sector 4, Bucuresti.
IMPORTANT! Daca doriti, va putem ajuta sa completati Formularul 200 sau 230! Contactati-ne la: 0723 646 710
Dacă doriţi să sprijiniţi şi mai mult cauza noastră, puteţi să strângeţi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţaţi. Un voluntar din cadrul ,, Sansa Unui Nou Inceput”  va veni la sediul dumneavoastră să ridice formularele şi ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.

În numele tuturor bolnavilor de cancer, leucemie sau HIV care vor beneficia de sprijinul dumneavoasta, vă mulţumim!
2.        Sponsorizări (pentru societati comerciale)
Aveţi o firmă înregistrată în România şi doriţi să sprijiniţi bolnavii de cancer, leucemie sau HIV, o puteţi face asta în aşa fel incat să nu vă coste bani!
Codul Fiscal din România permite să încheiaţi un contract de sponsorizare cu o organizaţie civilă şi să vă deduceţi 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a companiei . În loc să daţi aceşti bani statului, puteţi să-i utilizaţi pentru o cauză nobilă.
Alegeţi să direcţionaţi 20% din impozitul pe profitul datorat statului către Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput”, iar decizia dumneavoastra poate face cu adevărat diferenţa în viaţa bolnavilor de cancer, leucemie sau HIV.
 
Codul Fiscal va permite acest lucru, iar donaţia dumneavoastră nu va va costa nimic.
Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
a) 3‰ din cifra de afaceri;
b) 20% din impozitul pe profit datorat
Procedură este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare cu Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput”.
Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.
Exemplu:
Daca o societate realizează profit de 50.000 lei
Atunci, impozitul pe profit datorat statului va fi: 50.000 x 16%=8.000 ron
Procentul pe care l-ar putea dona de 20% din impozitul pe profit datorat statului: 8.000 x 20%=1.600 lei (valoarea deductibilă a sponsorizării)
Sponsorizarea este total deductibila din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din Cifra de Afaceri şi 20% din impozitul pe profit)
Direcţionaţi 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput”, prin încheierea unui Contract de Sponsorizare (de pus contractul) si cu siguranta veti ajuta bolnavii de cancer, leucemie sau HIV.
 Aici puteţi citi normele referitoare la sponsorizare:
Extras din Legea nr. 32 din 19 mai 1994 privind sponsorizarea
Art. 1. – (1) Sponsorizarea este actul juridic prin care două persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru susţinerea unor activităţi fără scop lucrativ desfăşurate de către una dintre părţi, denumită beneficiarul sponsorizării.
(2) Contractul de sponsorizare se încheie în formă scrisă, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor.
Art. 5. –Sponsorul ori beneficiarul are dreptul să aducă la cunoştinţa publicului sponsorizarea prin promovarea numelui, a mărcii sau a imaginii sponsorului.
Art. 9. –Sumele primite din sponsorizare sau mecenat sunt scutite de plata impozitului pe venit.
Extras din Codul fiscal
Art. 21. Referitor la impozitul pe profit  
Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
b) nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
 
 Nu lăsaţi statul să administreze banii în locul dumneavoastră!

 
3.       Finantarea unei actiuni din programul Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput”:
Chiar daca fondurile necesare pentru sustinerea unui program de amploare sunt mari, ajutorul dumneavoatra sau companiei dumneavoastra poate fi semnificativ prin finantarea unei actiuni punctuale din cadrul programului Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput”.
Astfel, puteti achita cheltuielile totale sau partiale ale unui tratament cu produse naturiste a unui bolnav de cancer, leucemie sau HIV.
 
Asocierea companiei dumneavoastra cu Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput” vava aduce un plus de notorietate, contribuind la buna reputatie si recunoastere publica a dumneavoastra sau companiei dumneavoastra.
 
 
4.       Procente din vanzari sau sume fixe din vanzarea unor produse
 
Puteti dona in favoarea cauzei programelor Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput” un procent din vanzarea unor produse sau sume fixe din valoarea de vazare a unor produse din cadrul companiei dumneavoastra.
Astfel, comercializarea unui produs inscriptionat cu un mesaj de sustinere si in beneficiul bolnavilor de cancer, leucemie si HIV, va genera fonduri pentru Asociatie, va aduce vizibilitate pe scara larga cauzei sociale a bolnavilor de cancer si HIV, va impulsiona vanzarile marcilor dumneavoastra, facand totodata diferenta fata de concurenta si va crea o legatura profunda intre aceste marci vandute de dumneavoastra si consumatori.
 
5.       Donaţii ocazionale
          Direct, în contul bancar al Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput”:
          Prin mandat poştal; datele Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput”: ,, Sansa Unui Nou Inceput”, cu menţiunea "donaţie". 
          Depunând la sediul Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput” din Str. Scorusului nr 19, sector 4, Bucuresti, suma pe care doriţi să o donaţi persoanelor bolnave de cancer, leucemie sau HIV 
 
6.       Donaţii salariale
Dacă sunteţi angajator sau angajat puteţi contribui eficient prin donaţia salarială la sprijinirea cu tratamente naturiste a bolnavilor de cancer, leucemie sau HIV
O sumă cât de mică din partea dumneavoastră, împreună cu sumele din partea colegilor, regulat, lunar, poate să contribuie în mare parte la funcţionarea serviciilor oferite în cadrul Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput”.
Ce trebuie să faceţi?
- Completaţi formularul, care poate fi descărcat de aici, indicând suma pe care doriţi să oferiţi lunar Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput”, respectiv perioada în care doriţi să participaţi în acest program. Această sumă vi se reţine din salariu şi se virează în contul bancar al Asociatiei.
 
Dacă doriţi să faceţi donaţii salariale sau aveţi nevoie de mai multe informaţii referitoare la acest tip de donaţie, contactaţi-ne!
 
 
  1. Achizitionarea de felicitari si obiecte
Aveti posibilitatea de a sprijini bolnavii de cancer, leucemie sau HIV si prin achizitionarea de felicitari (Craciun/ Paste), precum si alte obiecte–cadou. Clientii si partenerii de afaceri vor aprecia atat gestul, cat si implicarea companiei dumneavoastra in proiecte sociale precum cele ale Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput” .

8.     Organizarea de evenimente de caritate
Puteti organiza impreuna cu Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput” diverse evenimente, de la petrecerile pentru angajati, pana la expozitii de pictura, concerte, seri de gala etc, orice tip de eveniment care poate fi pus sub semnul caritatii si al responsabilitatii sociale.
 
  1. Donaţii online
Prin intermediul site-ului ,, Sansa Unui Nou Inceput” se pot face donaţii online. Donatorul are posibilitatea să selecteze atât suma pe care doreşte să o doneze, cât şi cauza pentru care doreşte să fie direcţionată donaţia sa. Suma donată se retrage de pe cardul bancar indicat de utilizator. În cazul în care donatorul completează coordonatele sale de contact, va fi introdus în baza de date a susţinătorilor ,, Sansa Unui Nou Inceput” şi va fi informat periodic despre proiectele derulate.
10.   Voluntariat
 
Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput” desfasoara programe permanente, evenimente si actiuni in scopul sprijinirii bolnavilor de cancer, leucemie si HIV pentru utilizarea corecta a celor mai eficiente tratamente complementare naturiste existente si recunoscute la nivel medical mondial.
 
Pentru atingerea scopului sau, Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput” cauta voluntari care sa ii ofere minimum 6 ore pe saptamana pentru urmatoarele activitati in regim de voluntariat:
          Scriere de proiecte
          Strangere fonduri persoane fizice si juridice, cresterea valorii donatiilor si a numarului de donatori persoane fizice si juridice, mentinerea si consolidarea relatiilor cu acestia, fidelizarea lor. Dezvoltarea si implementarea campaniilor de strangere de fonduri (posta, face-to-face,  e-mail, telemarketing, SMS etc), monitorizarea si evaluarea acestora, incheierea de parteneriate in acest scop,  pregatirea si coordonarea persoanelor implicate. Identificarea, propunerea si dezvoltarea de noi oportunitati / canale de strangere de fonduri de la persoane fizice, precum si incheierea de parteneriate in acest scop
          Sporirea nivelului de cunoastere a Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput” in randul tuturor grupurilor tinta (media, publicul larg, agentiile guvernamentale nationale si internationale, comunitatea business, donatorii actuali si viitori, parteneri nationali si internationali).
          Dezvoltarea mediatizarii si comunicarii on line a Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput”  si sporirea aparitiilor pe site-urile de socializare.  
          Coordonarea colaborarii cu agentiile specializate in comunicare.
          Gestionarea relatiilor cu presa, organizarea de conferinte de presa pe temele relevante pentru organizatie, comunicarea permanenta cu institutiile mass-media relevante pentru Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput”
          Traduceri din materiale medicale
 
Rugam pe cei interesati sa devina voluntari in cadrul Asociatiei ,, Sansa Unui Nou Inceput” sa ne transmita pe adresa hr@sansaunuinouinceput.ro, urmatoarele:
          Curriculum Vitae
          Scrisoare de intentie
 
Asociatia ,, Sansa Unui Nou Inceput” va aprecia ajutorul tau cat de mic!
 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft