Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Fitoterapia utilizand extractul de orez derivat Arabinoxilan
 
 

Interviu cu Ben L. Pfeifer, M.D.,PhD, Profesor si Director al Clinicii de Cercetare Aeskulap Cancer Center (Elvetia)


Pfeifer: Sunt imunolog si caut celule imune care sa lupte impotriva cancerului. Prima data am aflat de Bio Bran de la un pacient in 1990. Dupa asta, am invatat detaliile de la Dr. Ghoneum cercetator principal la UCLA/Universitatea Drew.

Imi puteti spune ceva despre conceptul de “Fitoterapie” pentru lupta impotriva cancerului de prostata si cum functioneaza?

Pfeifer: In Europa si America de asemenea, tratamentul pentru cancerul de prostata se bazeaza in principal pe operatie sau terapie hormonala. In orice caz, pacientii au reactii adverse la cele mentionate mai inainte, sunt recaderi, si cativa au cancere refractare la tratamentele hormonale. Eu utilizez impreuna suplimente nutritionale, protasol, complex de curcumina si Bio Bran pentru a trata acesti pacienti, care este o abordare (o apropiere de) a Fitoterapiei.

Care sunt ingredientele si efectele protasolului si complexului de curcumina?
Pfeifer: In Europa si America de asemenea, tratamentul pentru cancerul de prostata se bazeaza in principal pe operatie sau terapie hormonala. In orice caz, pacientii au reactii adverse la cele mentionate mai inainte, sunt recaderi, si cativa au cancere refractare la tratamentele hormonale. Eu utilizez impreuna suplimente nutritionale, protasol, complex de curcumina si Bio Bran pentru a trata acesti pacienti, care este o abordare (o apropiere de) a Fitoterapiei.

Ce rol vedeti pentru Bio Bran?
Pfeifer: Activitatea celululei NK a pacientilor cu cancer de prostata este in general de 30-35% din nivelul normal. Aceasta nu este de ajuns si nu este potrivita pentru a raspunde celulelor canceroase. Pentru Bio Bran vad un rol de agent pentru cresterea celulelor T si B in sistemul imunitar si pentru activarea celulelor NK.

Rezultatele studiului prospectiv: Descresterea (scaderea, micsorarea) PSA-ului si imbunatatirea dimensiunii durerii si index QOL. Care este planul (proiectul) pentru studiul prospectiv?
Pfeifer: Un total de 96 de pacienti cu cancer de prostata cu metastaze (stadiul bolii D3) au fost urmariti timp de 9 luni pentru a evalua eficacitatea Fitoterapiei.
PSA-ul lor a fost masurat inainte si dupa studiu , reactiile adverse au fost verificate la fiecare 2 luni iar oasele au fost scanate prin CT –uri si MRI-uri care au fost realizate inainte si dupa tratament pentru a compara volumul tumorilor. Terapia hormonala a fost continuata pe tot timpul studiului, pentru a analiza efectul de retragere a agentilor anti-androgeni asupra PSA-ului.

Care a fost doza pentru fiecare ingredient?
Pfeifer: Doza de protasol a fost de 2.880 mg/zi in timpul primei luni. 1.800mg/zi de-a lungul celei de-a doua luni, 1.200 mg/zi in cea de-a treia luna si 900-1.200 mg/zi dupa aceea depinzand de conditia (starea) fiecarui pacient. Doza de complex de curcumina a fost de 3600 mg/zi iar cea de Bio Bran fost de 2,000 mg/zi pe tot timpul studiului.

Cum au fost rezultatele?
Pfeifer: Tratamentul complementar utilizand Fitoterapia a scazut PSA-ul si a imbunatatit, indexul QOL si scala durerii. La majoritatea pacientilor s-a observat o descrestere a volumului tumorii.
Rezultatele pentru reactiile adverse au fost la 30-40% din pacienti observandu-se o sensibilitate crescuta in sfarcuri si o hipertrofie usoara a sanului. Toate reactiile au fost usoare si au disparut in mai putin de doua saptamani de la inceputul tratamentului. Nu a fost observat nici un efect asupra functiilor renale si hepatice si nici asupra sistemului hematopoetic.

Aveti date clinice concrete?
Pfeifer: Pot sa va spun despre un pacient care a raspuns bine la Fitoterapie. Un pacient in varsta de 70 de ani cu metastaze la oase si plamani s-a plans de dureri severe. Terapia hormonala a devenit ineficace dupa 12 luni iar nivelul PSA-ului a crescut la 999ng/ml. A inceput Fitoterapia in septembrie 2001 iar nivelul PSA-ului a scazut sub 0,1ng/ml inca din iulie anul urmator.
O examinare a radiografiei de piept a aratat in mod clar o reducere a tumorilor dupa tratament si in particular focarele superioare aproape au disparut. Metastazele osoase descoperite au disparut din imagine si durerea a disparut de asemenea cu totul.

Efectele asupra cancerului de prostata: Efectul anticancer a durat 6 luni sau mai mult la doua treimi din pacienti. Cat timp dureaza efectele Fitoterapiei?
Pfeifer: Cel mai lung studiu de urmarire in acest moment este de 5 ani. Efectele terapeutice au durat intre 6 si 9 luni cam la o treime din pacienti iar pentru o perioada mai lunga, inte 12 si 16 luni la o alta treime. Unii pacienti au raspuns la tratament pentru o perioada de 2 ani sau mai mult.

Care este strategia in cazul pacientiilor cu cancer avansat?
Pfeifer: Este de a conserva functiile normale barabatesti. Este important sa mentii conditia acolo unde este un mic efect asupra functiilor, in timp ce este inhibata cresterea cancerului.

In final, puteti sa insumati posibilitatile viitoare ale Fitoterapiei?
Pfeifer: Trapia hormonala nu mai este un tratament eficient impotriva cancerului de prostata. Nici o forma de chimioterapie a cancerului nu mai este eficienta in prelungirea vietii iar reactiile adverse reduc QOL pacientilor.
Fitoterapia isi creaza efectele ca si rezultat al combinarii mai multor actiuni diferite.
Bio Bran are un asa sustinut efect sinergic si simt ca marele lui avantaj este ca el are efect impotriva cancerului prin el insusi.

 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft