Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Actiunea antitrombotica
 
 
a.   Efectul antitrombotic al NKCP la sobolani
Daiwa Pharmaceutical, departamentul de cercetare si dezvoltare
A fost condus un studiu comparativ pentru a evalua efectele antitrombotice ale NKCP in situ prin gavaj utilizand modelul experimental de tromboza pe sobolani.
Tromboza a fost indusa prin lezarea celulelor endoteliale ale aortei descendente abdominale.La sase ore dupa inducerea trombozei, timpul de tromboplastina partial activat (APTT) si timpul de protrombina (PT) au fost masurati ca si indicatori pentru activitatea de coagulare a sangelui.
Valorile de control ale timpului de tromboplastina partial activat (APTT), pentru NKCP 100mg/kg si pentru grupul cu 250mg/kg au fost 33.5+2.4 sec., 52.0±4.5 sec. si 63.3+2.9 sec., indicand o prelungire semnificativa pentru NKCP. Valorile de control ale timpului de protrombina (PT), pentru NKCP 100mg/kg si pentru grupul cu 250mg/kg au fost 16.7±0.5 sec., 20.6+0.9 sec. si 21.3+1.7 sec., indicand un rezultat similar cu cel obtinut pentru APTT. Deoarece NKCP a aratat o prelungire semnificativa a APTT si PT, cum a fost aratat in randurile de mai sus, a fost sugerat rolul posibil de inhibare a formarii cheagurilor de sange.
Traducere desen – Efectul antitrombotic al NKCP la sobolani
Axa verticala – Timp (secunde)
Axa orizontala – doza de NKCP (mg/kg)
Legenda:
Galben – PT
Rosu – APTT
 
b.            Efectul antitrombotic/fibrinolitic al NKCP
A 26-a intalnire a Societatii Japoneze de Biorheologie 2003
Scoala de Medicina a Univ. Dokkyo, Departamentul de Medicina Legala
NKCP a fost preparat pentru hidroliza S-2251, un substrat sintetic specific de plasmina de 10U/mg. O solutie de NKCP in mediu fiziologic salin a fost adaugata sangelui uman imediat dupa ce au fost facute graficele cu masuratorile valorilor clinice de laborator legate de coagulare/fibrinoliza. Ca rezultat, NKCP a descrescut ambele complexe trombin-antitrombin (TAT) si monomer fibrin (FM) si s-a demonstrat ca are efect anticoagulant ca si heparina. Mai mult, concentratia de D-dimer (D-d) a fost mare si de aceea fibrinogenul (Fbn) a fost mic, aratand ca are efect fibrinolitic la fel ca si alteplaza. In orice caz, diferit de alteplaza , efectul fibrinolitic nu a fost insotit de nici o crestere in concentratia inhibitorului plasmina alpha2 – complex de plasmina (PIC), sugerand ca efectul fibrinolitic este independent de plasmina. Deoarece concentratia de NKCP a fost mai mare, efectul a fost mai mare. Aceste rezultate au demonstrat ca noul extract obtinut din natto fermentat are efect anticoagulant si efect fibrinolitic independent de plasmina asupra sangelui uman.
 
Traducere desen – Schimbari in parametrii de coagulare impotriva concetratiei de NKCP
Fig.1
Axa verticala – TAT (ng/ml)
Axa orizontala – concentratie de NKCP (mg/ml)
(n= 5 pentru fiecare concentratie)
Fig.2
Axa verticala – FM (µg/ml)
Axa orizontala – concentratie de NKCP (mg/ml)
Traducere desen – Schimbari in parametrii fibrinolizei impotriva concentratiei de NKCP
Fig.1
Axa verticala – D-dimer (µg/ml)
Axa orizontala – concentratie de NKCP (mg/ml)
 
Fig.2
Axa verticala – PIC (µg/ml)
Axa orizontala – concentratie de NKCP (mg/ml)
 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft