Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Bio Bran - Imunomodulatia si beneficiile sale pentru bolnavii de cancer
 
 

FIBRELE ALIMENTARE SI BIOBRANUL

 

 

FIBRELE ALIMENTARE

 

Citim in mod constant despre problemele de sanatate din Occident, cauzate de o alimentatie proasta, precum si de « epidemia » de obezitate dar mai este mult de invatat despre relatia dintre hrana si sanatate. Cei mai multi dintre noi inteleg importanta unei alimentatii echilibrate, dar abia incepem sa intelegem efectele subtile ale diferitelor substante asupra sistemului nostru imunitar. Cu totii stim ca fibrele alimentare sunt bune si acestea sunt o componenta esentiala pentru mentinerea sanatatii. In orice caz ele sunt absente din multe din mancarurile procesate modern.

 

Termenul de fibre alimentare a venit abia prin 1950. De atunci au fost dezbateri considerabile asupra a cum sa fie definite. Pot insemna lucruri diferite, pentru oameni diferiti, in tari diferite.

 

Multi oamnei accepta ca termenul se refera la mancare nerafinata din plante cum ar fi cereale, legume si fructe – mancare continand materialul care asigura si mentine structura plantei. Noi credem ca o dieta bazata pe alimente din plante nerafinate ne poate proteja de diversele boli ale omului modern.

 

CARBOHIDRATII (GLUCIDELE)

 
Carbohidratii au suferit de asemenea din cauza capriciilor modei si a industriei alimentare si au fost indepartati ca avand o valoare nutritionala scazuta. Mancarurile ce contin carbohidrati sunt cea mai ieftina sursa de energie. Sunt placute de mancat, in special sub forma de zaharuri. In forma lor rafinata pot cauza sau contribui la aparitia cariilor dentare, diabet, obezitate, boli de inima si cancer.

 

Carbohidratii se gasesc sub multe forme. Inca de la inceputul anilor 1980 carbohidratii complecsi au fost recunoscuti ca o sursa de energie si nutrienti si drept o alternativa la grasimi.

 

Zaharurile sunt formele simple ale carbohidratilor. Unirea in lant a mai multor molecule de monozaharide da nastere polizaharidelor. Polizaharidele sunt sub forma digerabila, cum este amidonul sau nedigerabila cum este celuloza sau hemiceluloza. Pe masura ce trec in tractul gastro-intestinal polizaharidele digerabile sunt dizolvate de catre enzimele digestive in constituentele lor monozaharidice care sunt apoi absorbite.

 

CONEXIUNEA FIBRE ALIMENTARE-CARBOHIDRATI

 In ultimile decenii a fost acceptat faptul ca pentru a ramane sanatos, tubul digestiv depinde de fibrele dietetice. Prin mentinerea sanatatii si energiei muschilor aliniati pe tractul digestiv, fibrele insolubile permit absorbtia nutrientilor potriviti. Prin spargerea fibrelor insolubile, abilitatea sa ascunsa pana acum de a stimula sistemul imunitar a fost dezlantuita.

 

IMPLICAREA BIOBRAN-ULUI

 
Biobranul este o fibra derivata din taratele de orez care a fost sparta sau predigerata – cojile orezului brun bogate in nutrienti, au fost indepartate in procesul de transformare a boabelor crude intr-un orez alb mai gustos.

 

Biobranul a fost creat utilizand un proces de spargere a legaturii chimice dintre coaja si boabele de orez, utilizand capacitatile enzimatice ale ciupercilor shiitake. El retine beneficiile zaharurilor complexe dar le face solubile, digerabile si usor de absorbit in sange de unde poate incepe procesul de intarire a sistemului imunitar.

 

Multe materii prime din plante nu au posibilitatea de a actiona asupra sistemului imunitar din cauza greutatii moleculare mari iar structurile complexe sunt recunoscute drept corpi straini si de aceea nu sunt absorbiti. Biobranul cu greutatea sa moleculara mica poate fi usor absorbit in tractul digestiv activand sistemul imunitar.

 

 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft