Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Bio Bran - Imunomodulatia si beneficiile sale pentru bolnavii de cancer -Confruntand problemele de s
 
 

CONFRUNTAND PROBLEMELE DE SANATATE

PROBLEME DE SANATATE IN LUMEA CONTEMPORANA.

 

Cea mai serioasa problema de sanatate cu care se confrunta majoritatea oamenilor din tarile dezvoltate este aceea a cancerului. Cand se confrunta cu o tumora maligna, medicii occidentali au trei arme de baza : interventia chirurgicala, radioterapia si chimioterapia. Cu toate ca tehnicile s-au rafinat, metodele generale de tratament s-au schimbat putin in 50 de ani. Pentru majoritatea oamenilor, diagnosticarea cu cancer este o sentinta la moarte desi au fost facute progrese importante in ceea ce priveste leucemia la copii, cancerul de prostata si limfomul  non-Hodgkin. Doar 10% din adultii cu cancere comune supravietuiesc mai mult de 5 ani.

 

Este o continua sursa de mirare ca medicii oncologi si chirurgii sprijina agresiunea violenta asupra corpului prin intermediul interventiilor chirurgicale, chimioterapiei si radioterapiei fara ca mai intai sa stimuleze sistemul imunitar pentru a contracara distrugerea sanatatii in paralel cu distrugerea celulelor canceroase. Desi pacientii infectati cu virusul HIV sau cei bolnavi de SIDA sunt constienti de importanta intaririi sistemului imunitar pentru a tine infectiile la departare, totusi aceasta constienta nu pare a fi efectiva si la bolnavii de cancer, unde sustinerea celulelor albe din sange este cruciala in tumorile avansate dar si pentru a compensa efectele tratamentelor agresive.

 

Importanata imunoterapeiei a crescut pe masura ce a crescut intelegerea asupra cumm interactioneaza celulele. Imunoterapiile sunt tratamente care utilizeaza sistemul imunitar pentru a ataca tumorile, virusurile si alti agenti patogeni. Medicina bazata pe imunitatea celulara provoaca un raspuns celular direct. Deoarece in imunoterapie medicamentele stimuleaza corpul la un raspuns biologic, cateodata aceste medicamente sunt denumite modificatori de raspuns biologic (BRM).

 

Imunoterapia este acum considerata a patra modalitate de tratare a cancerului alaturi de interventia chirurgicala, chimioterapia si radioterapia. Mai mult de patru decenii posibilitatea de a clona citokine a creat o mare excitatie. Citokinele sunt molecule cu rol de mesager in comunicatiile dintre celulele sistemului imunitar ele avand o actiune regulatoare si stimulatoare a sistemului imunitar.

 

Versiunile citokinelor din culturile artificiale si bioinginerie – interferonii, interleukinele  si factorul de tumora necrozata (TNF) – ofera speranta ca un vaccin impotriva cancerului va putea fi dezvoltat. Oricum, incercarile costisitoare cu rezultate putine si efectele secundare ingrozitoare au fost reconsiderate prompt in anii ’90.

Cu toate acestea sustinatorii sunt increzatori ca aceasta linie in cercetare va da nastere la tratamente pentru bolile virale, melanoame, leucemii si boala Hodgkin.

 

 

 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft