Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Bio Bran - Imunomodulatia si beneficiile sale pentru bolnavii de cancer -Cum a aparut BioBran-
 
 

CUM A APARUT BIOBRANUL

 

Dezvoltatorii Biobranului au ales o cale diferita, mai aproape de natura decat cei din domeniul farmaceutic. Asa cum dl. Yasuo Ninomyia, fondatorul Daiwa Pharmaceutical, producatorul Biobranului, explica : « Noi credem ca este de o mare importanta sa credem in natura cu care noi trebuie sa coexistam, ca puterea de vindecare naturala a corpului furnizeaza fundamentul necesar de a corecta dezechilibrele fizice.»

 

O data cu occidentalizarea dietelor si in Japonia, ceea ce a insemnat o crestere a caloriilor si proteinelor, s-a inregistrat o crestere a incidentei bolilor legate de stilul de viata cum ar fi cancerul, diabetul, hipertensiunea si bolile de inima. Daiwa Pharmaceutical a dorit sa dezvolte un produs in fibre alimentare pentru a contracara efectele dezechilibrelor alimentare de la care pornesc toate aceste boli.

 

Orezul, a fost de asemenea emblema Asiei si a fost venerat pentru calitatile sale sanatoase. Literatura indiana veche de mii de ani a vorbit despre proprietatile vindecatoare ale orezului in tratarea ulcerelor de stomac, hipertensiunii, dislipidemiilor si diabetului. Polizaharidele cunoscute pentru calitatile lor antitumorale si de crestere a imunitatii sunt prezente in taratele de orez bogate in nutrienti.

 

Dr. Hiroaki Maeda, seful departamentului de dezvolatare si cercetare de la  Daiwa Pharmaceutical, a fost interesat in gasirea unor solutii pe baza de fitonutrienti pentru sanatatea umana si agricultura. El are o diploma in chimie alimentara obtinuta la Scoala de Stiinta si Tehnologie din cadrul Facultatii de Horticultura a Universitatii Chiba din Japonia. Inca de la sfarsitul anilor ’80 el a studiat calitatile benefice pentru sanatate ale polizaharidelor din plante si ciuperci.

 

In 1992, in timpul unei vizite la Los Angeles cu Societatea Japoneza de Medicina Alternativa si Complementara dl. Ninomiya a fost prezentat doctorului Ghoneum, un imunolog care cerceta poluantii din mediul inconjurator, la Universitatea California din Los Angeles, pentru Institutul National de Sanatate.

Cinci componente, fiecare cu o greutate moleculara diferita, au fost trimise de la Tokyo doctorului Mamdooh Ghoneum, care lucra in laboratorul de cercetare al Universitatii de Medicina si Stiinte Charles R. Drew, Los Angeles, unde este profesor asociat la Departamentul de Otorinolaringologie (urechi, nas si gat).

 

Dr. Ghoneum s-a nascut in Egipt si si-a luat diploma in biologie la Universitatea Mansoura. El a castigat o bursa de studii in Japonia, unde in 1980 si-a luat doctoratul la Universitatea Tokyo pentru studiile asupra efectelor radiatiilor de mica intensitate asupra timusului. Avand in vedere bombele atomice care au lovit Hiroshima si Nagasaki, studierea radiatiilor in Japonia a avut o pregnanta speciala. In 1982 s-a mutat in Statele Unite unde a devenit cercetator asociat la Scoala de Medicina a Universitatii California din Los Angeles.

 

Dr. Ghoneum a fost interesat in studierea celulelor NK si a capacitatii lor de a ucide celulele tumorale dar si a capacitatii celulelor canceroase de a riposte si distruge celulele NK slabite.

 

« Am studiat aproape 10 ani ce anume slabeste celulele NK si factorii care suprima sistemul imunitar. Sunt trei factori inevitabili – stresul, imbatranirea si chimicalele cancerigene. Cu totii stim ca stresul slabeste sistemul imunitar, dar nimeni nu a studiat mecanismul prin care se intampla acest lucru », explica dr. Ghoneum.

Studiind facorii inhibitori ai imunitatii, dr. Ghoneum a fost curios sa afle cai prin care sistemul imunitar poate fi intarit. El a inceput studierea imunoterapiei, mai precis raspunsurile biologice modificate (substante care intaresc sistemul imunitar).

 

Ca in cazul multor cercetari stiintifice au fost elemente noi pe care dr. Ghoneum si le-a insusit la inatalnirea cu dl. Ninomya.

 

Combinarea cercetarii dr. Maeda asupra solutiilor pe baza de plante pentru problemele de sanatate si fascinatia dr. Ghoneum in ceea ce priveste activitatea celulelor NK, au furnizat creuzetul din care s-a dezvoltat Biobranul si ulterior dovezile in ceea ce priveste eficacitatea sa.

 

In perioada de inceput a cercetarii Biobranului, dr. Maeda i-a trimis dr. Ghoneum tarate de orez deformate ? care au fost sparte in componente. Dr. Ghoneum a folosit o tehnica simpla de a determina eficacitatea fiecarei componente. El a testat eficacitatea impotriva capacitatilor antitumorale ale celulelor NK si capacitatii macrofagelor (celule albe din sange, care inconjoara si omoara microorganismele, indeparteaza celulele moarte si stimuleaza actiunea altor celule ale sistemului imunitar) de a elibera molecule semnalizatoare care stimuleaza activitatea antitumorala. I-a luat cateva luni dr. Ghoneum la inceputul anului 1985 inainte sa gaseasca structura chimica cea mai eficace pentru zaharidele sparte de catre enzime – « Din ziua zero noi nu am stiut daca va functiona. Cateodata nu puteam sa dormim noptile cu grija daca va functiona sau nu. Eu ma ingrijoram de rezultate si ei s-au ingrijorat cand au trimis-o la mine. Era ca un examen la care astepti rezultatele. »

 

Produsul rezultat, un compus biologic solubil in apa, de celuloza modificata din tarate de orez, a fost gasit ca posedand calitati puternice de crestere a imunitatii. Multe materii prime pe baza de plante sunt incapabile sa actioneze asupra sistemului imunitar din cauza greutatii moleculare mari iar structura complexa sugereaza ca sunt corpi straini si de aceea nu sunt absorbiti. Un element cheie in succesul Biobranului este usurinta cu care este absorbit in sange.

 

Primele teste facute de dr. Ghoneum asupra celulelor au fost in vitro (in laborator). Apoi a progresat de la soareci la sobolani. Animalele in varsta cu un sistem imunitar scazut au fost folosite ca modele pentru studiu. Trei doze diferite de Biobran au fost date grupurilor de sobolani si a fost demonstrat ca activitatea celulelor NK a crescut pana la 142% proportional cu dozele date.

 

Atunci cand Biobranul a fost testat pe soareci si celule umane, rezultatele au aratat o crestere a semnalelor moleculelor care au stimulat activitatea antitumorala. « Nu mi-a venit sa cred ochilor cand am vazut pentru prima data efectele Biobranului », a spus dr. Ghoneum. « Acolo era o substanta care influenta functionarea sistemului imunitar si in mod special activitatea celulelor  NK ».

 

Daiwa Pharmaceutical a continuat testele initiale pe 24 de oameni, 9 barbati si 15 femei, cu o medie de varsta de 34 de ani. Subiectii au fost impartiti in trei grupe de testare diferite administrandu-li-se diferite doze de Biobran pentru 60 de zile. In timpul testului subiectilor li s-a interzis luarea de medicamente sau vitamine. La intervalle de timp li s-a masurat activitatea celulelor NK.

 

Activitatea celuleor NK, la grupul caruia i s-a administrat cea mai mica doza de Biobran, aproape s-a dublat dupa o luna de la inceperea adminstrarii iar la celelalte grupuri a crescut de aproximativ trei ori. Dupa doua luni media a crescut de aproximativ 5 ori.

 

Testele au fost continuate de asemenea pe sobolanii carora li s-au administrat doua medicamente obisnuite in chimioterapia anticancerigena, Cisplatin si Adriamycin. Sobolanilor carora li s-a administrat Biobran si medicamente si-au mentinut o mai buna greutate corporala si simptomele au fost mai usoare. Sobolanilor carora li s-a adminstrat doar Cisplatin sau o doza mica de Biobran, au murit iar cei care au primit o doza mare de Biobran si Cisplatin au supravietuit.

 

Un factor major de preocupare pentru dr. Ghoneum a fost hiporeactivitatea (hipotonia) la Biobran. Obisnuita in administrarea medicamentelor “hiporeactivitatea” inseamna ca dozele crescute sunt cerute pentru a obtine un efect similar. Era nevoie de timp pentru a testa daca acesta este si cazul biobranului. Era nevoie de timp pentru a testa daca acesta este si cazul Biobranului. Pana aici, incluzand un studiu care a durat patru ani, nu au fost semne ca hiporeactivitatea este o problema. De asemnea, testele au continuat cu atentie la posibila toxicitate.

 

Dupa testele pe soareci, dr. Ghoneum a declarat : « Biobranul are nivele de securitate foarte mari, la egalitate cu hrana consumata intr-o dieta obisnuita. Nu are efecte secundare cunoscute. »

 

 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft