Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Bio Bran - Imunomodulatia si beneficiile sale pentru bolnavii de cancer -Imbunatatirea activitatii c
 
 

IMBUNATATIREA ACTIVITATII CELULELOR NK LA PACIENTII CU CANCER

 

Terapia conventionala in cancer este imuno-suprimanta afectand de aceea capacitatea corpului de a riposta ca si incercarile de a infrange cancerul si a mentine o sanatate optima.

 

A fost facut un studiu pe 90 de pacienti bolnavi de cancer, unii inca sub terapie conventionala – incluzand interventia chirurgicala, chimioterapia, radioterapia si terapia hormonala – iar altii avand un tratament complet. Lor li s-a administrat 3g de Biobran/zi, 45mg/kg corp, pentru mai mult de cinci ani. Dupa testele saptamanale initiale, activitatea celulelor NK a fost masurata lunar in functie de eficacitatea impotriva celulelor tumorale.

 

Pacientii aveau urmatoarele tipuri de cancer : de prostata (22), de san (20), mielom multiplu (16), ovarian (5), alte tipuri (27).

 

La testari, 86 din cei 90 de pacienti (95,5%) au avut o crestere a activitatii celulelor NK de doua pana la de zece ori, aceasta incepand la mai putin de o saptamana de la prima administrare de Biobran. Aceasta activitate a fost mentinuta la nivelul inalt pentru mai mult de 5 ani.

 

Observatiile au aratat ca Biobranul  ofera o noua abordare imunoterapeutica a cancerului prin cresterea raspunsului antitumoral al corpului, multumita cresterii activitatii celulelor NK. Lunga perioada a astudiului a oferitt de asemenea oportunitatea de a masura efectele nivelurilor de stres asupra activitatii celulelor Nk. Stresul poate afecta sever puterea sistemului imunitar.

 

In timpul desfasurarii tratamentului din cei 86 de pacienti a caror activitate a celulelor NK a fost imbunatatita , 10 sufereau de diverse forme de stres, incluzand insomnia, pierderea unei persoane apropiate, suprasolicitare la serviciu sau probleme financiare. Acesti pacienti au inregistrat o scadere a activitatii celulelor NK intre 40% si 70% comparat cu nivelele anterioare. Oricum, dupa ce stresul s-a micsorat, activitatea celulelor NK a crescut la nivelele anterioare. Aceasta este dovada ca reducerea stresului este parte importanta a tratamentului cu Biobran.

 

Aceste rezultate au fost prezentate la Expozitia si Conferinta Anti-Imbatranire din Las vegas in Decembrie 1999. Conferinta a fost sponsorizata de catre Academia Americana de Medicina Anti-Imbatranire si de Universitatea Arizona.

 

Proprietati anticancerigene : Cancer de san

 

Cinci paciente cu cancer de san au avut o depreciere a activaitatii celulelor NK dupa tratamentul urmat. Lor li s-au administrat doze zilnice mari de Biobran si in mai putin de doua saptamani au inregistrat rezultate pozitive.

 

Inainte de a li se administra Biobran activitatea celulelor NK se situa intre 12,5% si 58,3%. De-a lungul testelor activitatea celulelor NK a crescut de la o medie de 41,8% la 89,5%, mult peste valoarea normala.

 

Doua paciente au fost in remisie completa intr-un interval de 6 pana la 8 luni ; alte doua au intrat in remisie mai tarziu. Testul a contiunuat in timp ce pacientii urmau chimioterapia.

 

Cercetatorii au conchis : « Am observat in studiul nostru ca Biobranul mareste in mod dramatic activitatea celulelor NK si nu are efecte secundare de care sa putem vorbi. Imunoterapia cu Biobarn impreuna cu chimioterapia este considerata a fi cu adevarat eficace in tratamentul impotriva cancerului. »

 

Aceste observatii au fost prezentate la Baltimore, maryland, in noiembrie 1995 la conferinta cu titlul : Cancerul : Interfata intre Cercetarea de baza si cea aplicata. Sponsorul conferintei a fost Asociatia Americana pentru cerectarea cancerului.

 

Proprietati anticancerigene : Cancerul de piele

 

Cancerul de piele tinde sa devina mai raspandit in randul persoanelor cu piele alba. In Statele Unite este cea mai raspandita forma de cancer, afectand unul din sapte americani – cam un million de oameni – in fiecare an.

 

Cauzele proliferarii cancerului de piele variaza datorita unei durate medii de viata mai mari si a expunerii mai indelungate la soare de-a lungul vietii, in timp ce marirea timpului liber si belsugul incurajeaza oamenii sa petreaca mai mult timp in aer liber.

 

Pielea este cel mai mare organ al corpului protejandu-ne de caldura, lumina, raniri si infectii. Ea regularizeaza temperatura corpului si stocheaza pa, grasimea si vitamina D. Stratul superior al pielii (epiderma) este alcatuit in principal din celule scuamoase.

 

Biobran a fost testat pentru a vedea daca poate fi eficace in tintirea in special a celulelor canceroase. Celulele carcinomului scuamos au fost cultivate cu Biobran. Cresterea celulelor tumorale a fost oprita, descresterea fiind de 30% dupa 48 de ore si la jumatate dupa 72 de ore. Celulele netratate cu Biobran dar incubate si-au continuat inmultirea.

 

Analize amanuntite au arata ca dupa 16 ore de la tratarea celulelor scuamoase cu Biobran, s-a inregistrat o crestere a interleukinei-10, substanta care indeplineste functia antiinflamatorie si o crestere a interleukinei-12, substanta care activeaza celulele NK si joaca un rol decisiv in apararea sistemului imunitar.

 

Oricum, a fost o mica schimbare in nivelul tipului de interferon care a fost gasit in alta parte pentru a fi stimulat de efectele Biobranului asupra celulelor NK. Acest tip de interferon este o componenta importanta in intarirea sistemului imunitar.

 

Acest studiu a indicat ca Biobranul actioneaza nu doar asupra functiei imunitare de baza dar si prin modificarea directa a cresterii celulelor tumorale si prin productia de citokine, substante viatle in stimularea raspunsului imunitar. Biobranul a avut succese clinice mari asupra a 32 de pacienti care au fost monitorizati de-a lungul a patru ani.

 

Observatiile au fost prezentate la Congresul International Anti-Imbatranire si Tehnologii Biomedicale din Las Vegas in decembrie 2000.

 

 

Proprietati anticancerigene : Leucemia

 

A fost dovedit ca Biobranul creste puterea celulelor NK. Unul dintre efectele benefice ale acestei cresteri putand face chimioterapia mai eficace prin diminuarea efectelor secundare. In lumina acestor observatii, Biobranul a fost cercetat pentru a vedea efectiv cum poate ajuta corpul sa se apere de celulele leucemice distructive.

 

Una din liniile de atac ale sistemului imunitar este de a induce suicidul celulelor canceroase. Inducerea suicidului unei varietati de celule este unul  dintre cele mai importante procese de mentinere a unui sistem imunitar sanatos, care, desi in final este un proces echilibrat, daca scapa de sub control, poate duce la atacarea sistemului imunitar de catre el insusi.

 

Intr-un test de laborator Biobranul a fost combinat cu celule leucemice si a fost reprodus procesul prin care corpul stimuleaza suicidul celulelor. Rezultatele au sugerat ca celulele leucemice au fost distruse intr-un numar mai mare si mai eficace in prezenta Biobranului.

 

Experimentul a fost facut la Universitatea Charles R. Drew de dr. Ghoneum si colegul sau dr. Sastry Gollapudi. Ei au prezentat rezulatatele la conferinta organizata de Asociatia Americana pentru Cercetarea Cancerului in octombrie 2002.

 

Pacientii cu cancer in stadiu avansat

 

Biobranul a fost testat pe 10 pacienti care aveau cancer in stadiu avansat si urmau terapia conventionala. Toti pacientii au fost testati de-a lungul a 6 luni.

 

Activitatea celulelor NK a fost mai mult decat dublata dupa numai doua saptamani. Au fost de asemenea imbunatatiri in functionarea celulelor T si B. Efectul benefic al Biobranului asupra activitatii celulelor parea sa vina dupa productia factorului de tumora necrozat (TNF) si interferonului, substante care imbunatatesc raspunsul natural al corpului la boala.

 

Dr. Ghoneum si Maeda au condus acest studiu. Ei si-au prezentat lucrarea in 1998 la Kyoto la Primul Simpozion International in Prevenirea Bolilor cu ajutorul IP6* si a altor componente din orez. IP6*  este un compus din fibre descoperit prima data in granele integrale si legume si care poate avea efecte de protejare impotriva cancerului.

 

Inhibarea dezvoltarii cancerului

 

In studiile de la Chiba University a fost descoperit ca Biobranul are efect inhibitor asupra a trei tipuri de cancer : de stomac, de plamani si leucemia.

 

In cadrul experimentului, Biobranul a fost adaugat la trei randuri de celule canceroase asociate cu leucemia, cancerul de stomac si plamani. Dupa trei zile, activitatea celulelor a scazut in toate cele trei randuri de celule.

Toate acestea au fost continuate la Scoala Superioara de Stiinta si Tehnologie de la Universtitatea Chiba. Observatiile au fost publicate in martie 2002 in Jurnalul Societatii Japoneze pentru Biostiinta, Biotehnologie si Agrochimie.

 

 

Cresterea activitatii antitumorale a celulelor NK

 

Celulele NK pot omari celulele tumorale. Ele ucid cu ajutorul interleukinelor-2 si a citokinelor (substante capabile sa tinteasca anumite celule). Eficacitatea Biobranului in ajutarea stimularii interleukinelor-2 a fost testata in laboratorul Universitatii Chiba in Japonia.

 

Biobranul a fost adaugat celulelor albe si celulelor tumorale. Fara ajutorul citokinelor, Biobranul nu a avut efect semnificativ. Oricum, atunci cand au fost introduse si interleukinele-2 in experiment, s-a inregistrat o crestere notabila a activitatii celulelor NK.

 

O echipa de cinci cercetatori – incluzandu-il si pe dr. Hiroaki Maeda de la Daiwa Pharmaceutical au concluzionat ca Biobranul activeaza celulele NK in prezenta interleukinei-2.

 

Observatiile au fost publicate in martie 2002 in Jurnalul Societatii Japoneze de Biostiinta, Biotehnologie si Agrochimie.

 

Pacienti bolnavi de cancer cu o activitate scazuta a celulelor NK

 

A fost demonstrat ca pacientii cu cancer in stadiu avansat raspund la tratamentul cu Biobran. Din 27 de bolnavi de cancer cu varste cuprinse intre 42 si 57 de ani toti aveau o activitate scazuta a celulelor NK. Ei sufereau de diverse tipuri de cancer cum ar fi cancerul de san, prostata, de col uterin, mielom multiplu sau leucemie.

 

Tuturor li s-a administrat 3g de Biobran pe zi. La doua saptamani dupa administrare s-au inregistrat cresteri remarcabile in activitatea celulelor NK. La pacientii cu mielom multiplu activitatea a crescut de peste 5 ori ; la pacientii cu cancer de col activitatea aproape s-a triplat iar la pacientii cu cancer de san, prostata sau leucemie activitatea s-a dublat.

 

Desi la marea majoritate a pacientilor s-au inregistrat imbunatatiri la fiecare testare – la doua saptamani, la 3 luni si sase luni – au fost totusi trei pacienti pentru care Biobranul nu a avut nici un efect.

 

In timpul acestui studiu puterea celulelor NK a crescut. Celulele NK sunt populate de granule.Nivelele scazute de granularitate inseamna ca celulele sunt obosite sau imunodeprimate. Efectul Biobranului a fost de a regranula celulele si a restaura eficacitatea.

 

Cercetatorii au concluzionat : cresterea activitatii celulelor NK de catre Biobran se poate datora cresterii granulelor in celulele NK. Aceste observatii au fost prezentate in 1996 la intalnirea anuala a Asociatiei Americane de Cercetare a Cancerului in Washington DC.

 

Contracararea efectelor chimioterapiei

 

Cisplatiunul si Adriamycinul sunt doua medicamente importante utilizate in tratarea cancerului. Cisplatinul este un medicament pe baza de platina care este piatra de temelie a tratamentului modern pentru cancerul ovarian, testicular sau alte forme de cancer.

 

Adriamycinul este un antibiotic. Amandoua medicamentele sunt agenti chimioterapeutici care inhiba cresterea celulelor canceroase in corp dar au si efecte secundare severe.

 

Eficacitatea Biobranului in limitarea efectelor toxice ale acestor doua medicamente a fost testata intr-un studiu model pe animale mici care au fost impartite in mai multe grupuri: unora li s-a administrat doar Cisplatin, altora Cisplatin si Biobran (doza mare si mica), altora doar Adriamycin, altora doar Adriamycin si Biobran (doza mare si mica) si un grup de control. Peste 11 zile, Biobranul a fost administrat proportional cu greutatea corporala iar capacitatea sa de a atenua efectele adverse ale medicamentelor chiomioterapice a fost consemnata monitorizand starea organelor, in special a tractului gastrointestinal.

 

Rezultatele acestor cercetari au aratat ca suplimentarea cu Biobran a ajutat la prevenirea obisnuitei pierderi in greutate la un procent de 72% din pacientii din grupurile pe care

s-au facut testarile. Cei carora li s-a administrat doar Cisplatin au pierdut 1,5% din greutate iar cei carora li s-a administrat doar Adriamycin au luat in greutate 30%.

 

Pacientii din grupul caruia i-a fost administrata o doza mica de Cisplatin si doza mica de Biobran si-au crescut greutatea cu !!%, in timp ce, celor carora li s-a administrat o Adriamicyn si doza mica de Biobran si-au crescut greutatea cu 46%. Grupul aflat pe Cisplatin si doza mare de Biobran si-a crescut greutatea cu 44% iar grupul aflat pe Adriamycin si doza mare de Biobran si-a crescut greutatea cu 43%. Nici unul dintre pacientii aflati in grupurile carora le-a fost administrat Cisplatin si doza mare de Biobran nu a decedat pe parcursul testarilor, in timp ce, mai multi pacienti aflati in celelalte grupuri, care au primit doze mai mici de Biobran sau nimic altceva, au decedat.

 

Cercetatorii au raportat ca supravietuitorii care au primit Biobran pareau mai sanatosi, au castigat in greutate si au inregistrat o incidenta mai mica a deteriorarii intestinului gros. Ei au concluzionat ca Biobranul a fost eficace in mentinerea greutatii corporale dupa administrarea dozelor toxice de Cisplatin sau Adriamycin si pacientii au fost protejati impotriva patologiilor gastrointestinale. Ei cred de asemenea, ca Biobranul poate avea un rol de jucat in imbunatatirea calitatii vietiila pacientii care fac chimioterapie.

 

Testele au fost conduse de cercetatori stiintifici incluzandu-l si pe dr. Hiroaki Maeda, directorul Departamentului de Cercetare si Dezvoltare de la Daiwa Pharmaceutical ; Products Safety Lab of  East Brunswich, New Jersey ; Creative Strategy Inc. din Tokyo. Observatiile lor au fost prezentate la intalnirea anuala a Asociatiei Americane de Gastroenterologie din San Diego, California, in mai 2000.

 

Imbunatatirea productiei de interferon

 

Dr. Ghoneum a raportat eficacitatea Biobranului in ajutarea celulelor NK umane infectate cu cellule tumorale, intr-o lucrare din 1996. El a masurat de asemenea cum celulele NK mai sanatoase cresc productia unui tip de interferon, o substanta care imbunatateste capacitatea corpului de a lupta impotriva infectiilor si bolii. S-a descoperit ca celulele NK tratate cu Biobran au fost de doua pana la cinci ori mai eficace in lupta cu celulele tumorale la doar 16 ore dupa ce au venit in contact cu ele. Productia de interferon a crescut de zece ori.

 

S-a descoperit de asemenea ca imbunatatind activitatea celulelor NK pare sa creasca activitatea celulelor T si B. Dr. Ghoneum explica mecanismul : Biobranul stimuleaza celulele NK, care in schimb determina secretia de gamma interferon. Acesta, in schimb, induce mai departe activarea celulelor sistemului imunitar. Celulele T si B sunt cruciale in mentinerea sanatatii sistemului imunitar.

 

Efectele antioxidante

 

Efectul Biobranului, de indepartare a antioxidantilor, a fost testat impotriva a trei tipuri de radicali liberi. Deteriorarea radicalilor liberi este implicata in cele mai multe boli care pun in pericol viata dar si in procesul de imbatranire.

 

Depinzand de doza, ratele de indepartare au crescut de la 4,4% la 64,6% la primul tip de radical, de la 3,3% la 94,9% la al doilea tip, si de la 11,5 la 72,6 la altreilea tip.

 

Studiul a fost condus de cercetatori de la Departamentul de Asistenta Medicala a Adultilor si Departamentul de Chirurgie ale Universitatii de Medicina si Farmacie Toyama, in colaborare cu dr. Maeda. S-a concluzionat ca Biobranul are un mare efect de indepartare a radicalilor liberi.

 

Consolidarea sistemului imunitar

 

Macrofagele sunt probabil singurele si cel mai important tip de celule ale sistemului imunitar. In mod particular, macrofagele produc molecule care actioneaza ca mediatori ai celulelor. A fost conceput un studiu pentru a determina eficacitatea Biobranului in stimularea macrofagelor de a produce acesti mediatori.

 

Au fost testate celule umane si de soareci. Rezultatele au arata ca Biobranul a stimulat o activitate puternica in celulele soarecilor si a fost si mai eficace in celulele umane.

 

Incheind studiul, dr. M. Matsura de la Departamentul de Contaminare si Imunitate al Universitatii de Medicina Jichi a descoperit ca Biobranul este « o substanta puternica » ce activeaza celulele macrofage la soareci si oameni.

 

 

Normalizarea activitatii celulelor NK

 

Desi efectul benefic al Biobranului asupra activitatii celulelor NK este bine documentat, cercetarile sunt totusi lipsite de explicatii asupra faptului cum afecteaza Biobranul oamenii care au niveluri variabile ale activitatii celulelor NK.

 

In cercetarile continuate la Universitatea Chiba, a fost demonstrat, asa cum era de asteptat, ca Biobranul creste activitatea celulelor Nk la oamenii cu un numar mic de celule NK, dar si descreste activitatea celulelor NK la oamenii cu un numar mare de celule NK. (Biobran este un imunomodulator si nu pur si simplu un imunostimulator si de aceea este foarte sigur de luat).

 

S-au recoltat celule albe de la persoane cu o activitate a celulelor NK mai mica cu 20% decat normal si cu 40% peste normal. Celulele au fost apoi cultivate cu Biobran. Celulele cu activitate mai mica a celulelor NK au aratat o crestere semnificativa a activitatii, in timp ce celulele care deja aveau o activitate crescuta a celulelor NK au aratat o crestere mai mica sau nesemnificativa sau chiar o descrestere. Rezultatele sugereaza ca Biobranul normalizeaza activitatea celulelor NK.

 

O lucrare bazata pe aceste cercetari a fost publicata in editia din octombrie 2002 a Jurnalului Colegiului American de Nutritie.

 

Disfunctiile ficatului

 

O echipa de la Universitatea Chiba din Japonia a demarat un test aupra sobolanilor din laborator pentru a corecta lipsa de informatii din cercetarile anterioare asupra eficacitatii Biobranului in abordarea disfunctiilor ficatului.

 

Cinci grupuri de sobolani cu disfunctii ale ficatului induse carora li s-a administrat Biobran in diferite doze, oral si intern, au fost comparati cu un grup de control de sobolani cu disfunctii ale ficatului dar carora nu li s-a administrat Biobran.

 

A fost demonstrat ca cele cinci grupuri carora li s-a administrat Biobran au avut o imbunatatire semnificativa a disfunctiilor ficatului comparat cu sobolanii carora nu li s-a administrat Biobran.

 

Echipa a fost formata din 6 cercetatori de la Scoala Superioara de Stiinta si Tehnologie de la Universitatea Chiba si de la Departamentul de Bioproductii Stiintifice incluzandu-l si pe dr. Maeda de la Daiwa Pharmaceutical. Observatiile au fost publicate in Jurnalul Asociatiei Japoneze pentru Cercetarea Fibrelor Alimentare.

 

 

Protejarea impotriva chimicalelor

 

Chimicalele toxice din atmosfera sunt cunoscute pentru potentialul lor cancerigen si pot cauza o varietate de alte afectiuni. Pentru ca muncitorii care lucreaza cu chimicalele sunt mai expusi riscului, sunt subiectii ideali pentru a fi testati daca Biobranul ajuta sau nu.

A fost proiectat un studiu pentru examinarea alterarii sistemului imunitar asociata cu expunerea la chimicalele toxice si posibilitatea contracararii toxicitatii chimice utilizand Biobranul.

 

Au participat la studiu 11 oameni care au fost expusi chimicalelor la locul de munca. Toti aveau semne de disfunctii imunitare si niveluri scazute ale activitatii celulelor NK si un raspuns celular depreciat al celulelor T ajutatoare si B ucigase, care au afectat abilitatea de a lupta impotriva infectiilor.

 

Pacientilor le-a fost administrata o doza zilnica de intretinere de Biobran de 45mg per kilogram corp (aproximativ 1 g) pentru patru luni. Activitatea celulelor NK a crescut de patru pana la sapte ori la doua si respectiv patru luni. Functiile celulelor T si B au fost mai mari cu 130 - 150%.

 

Acest studiu, care a fost prezentat la Expozitia si Conferinta AntiImbatranire din Las Vegas din 1999, a aratat ca deprecierea activitatii celulelor NK de catre chimicale poate fi restabilita pe deplin cu Biobran. Academia Americana de Medicina AntiImbatranire si Centrul de Stiinte ale Sanatatii al Universitatii Arizona au sponsorizat conferinta.

 

Consolidarea sistemului imunitar

 

Celulele NK contin substante care ajuta la lupta impotriva tumorilor si a anumitor virusuri. Celulele NK elibereaza factorul de tumora necrozata (TNF) – care pare sa joace un rol in spargerea celulelor canceroase si interferonul, care se interfereaza cu o divizie de celule canceroase si poate incetini cresterea tumorii.

 

Pe parcursul desfasurarii procesului, moleculele se leaga pe suprafata celulelor NK care sunt de asemenea activate. Aceste molecule alerteaza celulele T ca un atac se desfasoara asa ca ele se pot alatura raspunsului.

 

Un studiu de laborator a fost desfasurat pentru a vedea daca dozele mici sau mari de Biobran pot imbunatati functionarea celulelor NK pentru a raspunde la acesti modulatori ai sistemului imunitar.

 

Rezulatatele au ratat ca Biobranul a fost eficace in cresterea productiei factorului de tumora necrozata. Productia a  crescut de 22 de ori utilizand o doza mica de Biobran si de 47 de ori utilizand o doza mare de Biobran.

 

Productia de interferon a inregistrat de asemenea o crestere desi la niveluri mai mici decat productia de factor de tumora necrozata. In studiu au fost testate de asemenea substantele desemnate sa ajute reaspunsurile imunitare specifice. Biobranul a stimulat de asemenea aceste substante.

 

In plus, Biobranul a ajutat la imbunatatirea capacitatii interleukinei-2 de a reactiona. Interleukina-2 este o citokina, o substanta care poate imbunatati raspunsul natural al corpului la infectii si boli.

Biobranul are nevoie de ajutorul citokinelor pentru a fi eficace in consolidarea celulelor NK. Celulele NK activate de interleukinele-2 stimuleaza eliberarea factorului de tumora necrozata si a interferonului.

 

Cercetatorii au concluzionat ca Biobranul poate fi folosit ca un mijloc sigur de stimulare a sistemului imunitar, in mod deosebit in lupta impotriva cancerului si a anumitor virusuri si de asemenea ca un tratament alternativ sau coroborat cu alte tratamente.

 

Dr. Ghoneum de la Departamentul de Neurobiologie, Microbiologie si Imunologie al Universitatii California din Los Angeles si dr. A. Jewett de la acelasi departament al aceleiasi universitati au publicat o lucrare detaliind aceste observatii in anul 2000 in revista de Prevenire si Detectare a Cancerului, publicatia oficiala a Societatii Internationale de Oncologie Preventiva.

 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft