Bio Bran - Imunomodulatia si beneficiile sale pentru bolnavii de cancer -Studii de caz (pacienti)-
 
 

STUDII DE CAZ (PACIENTI)

 

 

Cancer de vezica urinara

 

Dr. J.K. avea 49 de ani cand a fost diagnosticat cu cancer de vezica urinara in Salzburg, Austria in decembrie 1993. Doctor in drept, la momentul respectiv era presedintele unei companii multinationale europene si fumator activ.

 

Tumora a fost descoperita intr-un stadiu moderat avansata. A inceput sa se imprastie de la vezica urinara si erau semne ca au fost prinsi si nodulii limfatici si era destul de agresiva.I s-a spus ca mai are de trait intre 3 si 6 luni.

 

A ascultat sfatul doctorilor si a urmat tot protocolul de tratament. El le-a spus sa « taie tot ». In luna februarie, i-au fost indepartate prostata si uretra si i-a fost pusa o vezica urinara artificiala. In aceeasi luna el a inceput cele 4 serii de chimioterapie si a continuat pana in august.

 

« Dupa aceea chimioterapia a fost ca o adevarat lovitura de ciocan. Nu am acceptat a patra serie de chimioterapie. Am simtit ca ma va ucide, nu ca ma va vindeca. Nu-mi mai ramasese nici un strop de putere. »

 

El a auzit de Biobran de la secretara sa din Tokyo care auzise la randul ei de Biobran de la niste prieteni, asa ca s-a hotarat sa-l incerce.

El era sceptic in privinta medicinei alternative dar cu toate acestea s-a hotarat sa incerce. Dupa terminarea chimioterapiei el a luat trei, patru pastille de Biobran zilnic.

 

« Mia-ma schimbat complet stilul de viata – am incetat munca solicitanta si viata privata agitata, care pe langa alti factori erau prea mult de indurat pentru corpul si mintea mea. Recomand tuturor persoanelor cu simptome asemanatoare cu ale mele sa-si schimbe modul de viata pentru a avea sansa de a trai. Sa fii ata de aproape de moarte este o buna oportunitate de a incepe sa fii familiar cu moartea si sa nu o privesti ca pe un dusman ci ca pe cineva care trebuie sa-si faca treaba. »

 

I-a luat mai mult de trei ani lui J.K. pentru a-si recastiga puterile fizice si mentale si alti trei inainte de a se simti sigur ca a invins boala. El nu stie daca Biobranul sau tratamentul obisnuit in cancer au facut trucul dar implinindu-se aproape zece ani de cand a fost diagnosticat, el afirma : « In mod normal spui ca la 5-6 ani dupa tratament fara recidive esti indiferent la cancer. Nu mi s-a spus niciodata ca sunt in remisie. Sunt inca in viata si ma simt foarte bine.”

 

Ca si cause ale aparitiei cancerului, el crede ca stresul a jucat un rol important coroborat cu serviciul obositor, viata sociala si de familie. El inca ia Biobran o data pe zi si spune: Acum traiesc o viata mai bogata si mai plina de sens”.

 

Cancer nazo-faringian

 

Dr. Tiichiro Fukushima, Seful Departamentului de Obstetrica si Ginecologie, Universitatea de Medicina si Stiinta Charles R. Drew din Los Angeles.

 

Asa cum se grabea catre spitalul unde a lucrat pentru 20 de ani si a avut grija de pacientii din Sectia de Obstetrica si Ginecologie pe care o conducea, dr. Tiichiro Fukushima, a fost ingrijorat si de propria sanatate.

 

Crezand la inceput ca sangerarile rectale si constipatia se datoreaza hemoroizilor, el s-a alarmat cand hemoragia a devenit severa. Biopsia din aprilie 1999 a dezvaluit ca avea cancer de colon. Teste amanuntite au aratat ca si ficatul a fost afectat.

 

Trimis de colegi la Universitatea California de Sud din Los Angeles, planul a fost ca 2 echipe de medici chirurgi sa il opereze. In primul rand, o parte a colonului a fost indepartat, apoi, in timp ce era inca sub anestezie, a doua echipa a inceput sa se ocupe de ficat. Cand l-au deschis au fost surprinsi sa gaseasca mii de tumori mici.

 

“Nu avea nici un sens sa taie jumatate de ficat si a lasa cealalta jumatate cu mii de tumori, asa ca au oprit operatia in acelasi punct”, spune calm dr. Fukushima. “Perspectiva era foarte sumbra.” Doctorii mi-au spus ca mai am de trait intre 6 luni si un an”. Avea 57 de ani.

 

Era un cancer foarte agresiv si ei stiau ca nu are nici un rost un transplant de ficat. Cancerul se raspandise dincolo de ficat. In orice caz, in efortul de a imbunatati calitatea vietii ce i-a mai ramas, la patru saptamani dupa operatie a fost sfatuit sa inceapa sedintele de chimioterapie (5-FU) printr-o pompa de perfuzie continua.

 

Dupa sase saptamani de la colonectomie, dr. Fukushima s-a intors la serviciu la Universitatea de Stiinta si Medicina Charles R. Drew, continuandu-si viata cat de bine a putut. Acolo a primit o vizita de la colegul sau imunolog Mamdooh Ghoneum, care l-a sfatuit sa ia Biobran. In iulie 1999, Fukushima a iceput sa ia zilnic 3g de Biobran.

 

Cand a inceput sa ia Biobran eficienta activitatii celulelor NK ale dr. Fukushima era mai mica de 15%. Trei saptamani mai tarziu, activitateta a crescut cu 35%. La fiecare doua, trei luni el facea CT pentru a monitoriza evolutia leziunilor. In timp ce leziunile mici nu au putut fi vizualizate la CT, cele mai mari, masurand 1,1 cm, erau in scadere iar dupa un an nu mai erau vizibile.

 

Dar cum si CT-ul are limitele sale, mult mai performantul PET a dezvaluit ca totusi cancerul este inca prezent in ficat. El a continuat chimioterapia inca o luna. Urmatorul PET a fost negativ. “Asa am aflat in mod obiectiv ca tumora era in regresie si toata lumea la acel moment ma numea “persoana miracol” din cauza faptului ca trei sau patru persoane care incepusera chimioterapia cam in acelasi timp cu mine si cu aceleasi efecte advers, toti intr-un singur an.

 

Deci el crede ca trucul l-a facut chimioterapia? “Medicul cu care am facut chimioterapia crede ca da. Pastorul crede ca rugaciunile au ajutat. Eu cred ca toate au ajutat.”

 

“ Ca om de stiinta cred ca celule NK sunt sigura cale de a vindeca tumorile din corp. Exista rapoarte despre disparitii miraculoase ale unor tumori mari, incurabile; aceasta se poate intampla doar din interior, insusi corpul tau are grija de tumori. Aceasta este menirea celulelor NK. Nu este nici un dubiu petru mine ca Biobranul a ajutat celulele mele NK, ele crescand si luptandu-se cu tumorile din mine.”

 

Dr. Fukushima a stat pe o doza mare de Biobran de 3g zilnic pentru trei luni, descrescand apoi doza la 2g/zi. Apoi, in iunie 2002, el a observat un nodul limfatic umflat pe partea dreapta a gatului. “Era indeajuns de mare incat sa se vada de la distanta”.

 

Biopsia a confirmat ca nodulul era canceros. Dupa colonoscopia al carei rol a fost sa vada daca nu cumva cancerul de coln a recidivat si dupa ce a fost efectuat un nou PET nu au mai fost descoperite alte tumori. In cele din urma au descoperit un cancer nazofaringeal foarte rar. In ciuda apropierii, nu existau dovezi ca s-ar fi extins si la creier.

 

Din august 2002 pana in februarie 2003, dr. Fukushima a indurat o serie de radiatii “brutale” cinci zile pe saptamana si chimioterapie intensiva la fiecare trei saptamani. El a pierdut aproape 11 kg. Intre timp, el a crescut doza zilnica de Biobran la 3g/zi. Dupa serie de radioterapie si o cura de chimioterapie, nodulul limfatic al dr. Fukushima a fost verificat de un radiolog. El a spus: “Hei, deja e in scadere. Nu poate fi din cauza radiatiilor, deoarece, cu radiatiile ar lua saptamani. Acesta e un semn bun. Inseamna ca tumora e sensibila la orice ii dam”.

 

Dr. Fukushima si-a terminat tratamentul radioterapic si chimioterapic si a fost examinat ulterior de doua ori dar nu a fost semnalata prezenta nici unei tumori.

 

Asacamulti oameni intreaba: “ Bine, daca ceea ce iei este atat de bun, cum de ai facut cancer pentru a doua oara?”. Nu stiu de cat timp il aveam desi a avut un ritm lent de crestere. Respiram cu dificultate si eram obosit de multa vreme. Desi factorul declansator al cancerului este inca un mister, este imposibil de stiut ce diferenta a putut face o doza mare regulata de Biobran.

 

“Foarte putini oameni pot spune ca au supravietuit la doua cancere semnificative – un cancer de colon avansat si un al doilea, foarte diferit, foarte agresiv – cancer nazofaringeal stadiul 3. Sunt in remisie totala in cazul ambelor cancere. Sunt in procentul de 5% dintre oamenii cu cancer in stadiul 4 care au supravietuit 5 ani”.

 

Cancer in gat

 

In februarie 2003,HK, un cetatean ceh in varsta de 47 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de esofag. Simptomele sale erau dficultatea la inghitire si oboseala. Medicul sau i-a explicat necesitatea inceperii imediate a chimioterapeiei si radioterapiei si efectele secundare care pot aparea de la acest tratament agresiv.

 

“Stiam ca trebuie sa-mi sprijin sistemul imunitar pentru a avea sanse mari de reusita, asa ca am cerut informatii de la farmacii si am cautat de asemenea pe internet pentru a gasi abordari alternative pentru a ma ajuta in aceste momente de provocare. Atunci am descoperit Biobranul care mi-a parut a fi foarte bun. Am inceput imediat sa iau 100mg/zi si am continuat sa iau aceasta doza de-a lungul perioadei de tratament. Nu mi-am informat doctorul despre decizia mea de a lua Biobran, deoarece, in general, doctorul nu apreciaza rolul suplimentelor alimentare”. (Biobranul a fost singurul supliment alimentar pe care HK l-a adugat dietei sale in tot acest timp).

 

Desi HK a urmat o cura dura de chimioterapie si radioterapie ambulatoriu, nu a pierdut din greutate, nu a avut dureri si nu s-a simtit epuizat. Ceea ce este neobisnuit.  Starea sa a ramas optimista de-a lungul acestei perioade si, desi avea probleme cu inghititul, apetitul a ramas constant. “ Am fost sa trec printr-un tratament radical – sedinte zilnice de chimioterapie cu doze crescute saptamanal si radioterapie – si sa conduc spre spital si apoi catre serviciu. Nu aveam dificultati si eram intr-o forma fizica destul de buna”.

 

In timpul tratamentului, HK a incercat sa tina un nivel scazut al stresului, ceea ce a fost destul de provocator din cauza deciziei sale de a nu intrerupe lucrul. “ M-am relaxat mai mult ca inainte”, a admis el. “ A fost foarte importanta pentru mine starea mintala, am fost intr-o forma foarte buna. Am incercat sa mananc mai sanatos si nu mai baut alcool”.

HK  a terminat tratamentul chimioterapic dupa 5 luni in iulie 2003. Dupa aceea, s-a operat pentru a indeparta ceea ce a mai ramas din tumora iar astazi e bine si contiunua sa ia 500mg de Biobran zilnic pentru a-si mentine o imunitate puternica. “Nu stiu exact cum Biobranul m-a ajutat dar de-a lungul tratamentului m-am simtit foarte bine si sunt inca in viata. Am fost surprins de cat de eficace a fost acest supliment alimentar si cred ca aceasta combinatie de tratament conventional si Biobran m-a ajutat efectiv in lupta impotriva cancerului si mi-a mentinut calitatea vietii”.

 

Cancer de stomac

 

Atunci cand doctorii din Hokkaido, Japonia au deschis stomacul unei femei in varsta de 53 de ani pentru a indeparta tumorile, au decis sa abandoneze operatia si sa o inchida la loc. Tumorile erau atat de diseminate incat nu mai era nimic de facut.

 

Femeii i s-au dat doar 3 luni de trait si a fost trimisa acasa sa moara. Familia ei a refuzat chimioterapia deoarece credeau ca nu ar avea efect. Ea a suferit de dureri de stomac cam un an inainte de a fi diagnosticata in martie 1996. Desi poate ea a suspectat ce era mai rau, familia nu i-a spus ca are cancer. Fiica sa a observat deteriorarea. In acest punct fata ei a auzit de Biobran. Mama ei a inceput sa ia 3g/i.

 

“Nu prea avea cine stie ce apetit, dar in mai putin de 3 saptamani situatia a inceput sa se imbunatateasca. Apetitul a inceput sa-i revina iar in zilele bune era capabila sa se plimbe in jurul casei”, a relatat fiica.

 

Sase luni mai tarziu, dupa vizite regulate la spital si radiografii periodice, fiica sa a sunat la spital pentru a-si da acordul pentru operatie.

 

“Doctorul mi-a aratat doua filme radiologice, unul facut la prima examinare si altul de la o vizita recenta. A fost o schimbare remarcabila, majoritatea umbrelor disparand”.

 

In septembrie 1996 femeia a fost operata din nou, operatie in cadrul careia i-au fost inlaturate tumorile ramase in stomac. “Doctorii au fost stupefiati sa constate ca maoritatea tumorilor au disparut. Doctorul mi-a spus ca este pentru prima data cand vede un astfel de caz”.

 

“Chiar credem ca a fost un miracol. Mama se bucura acum de o viata normala si sanatoasa”.

 

 

x          x          x

 

 

O japoneza in varsta de 62 de ani a refuzat toate tratamentele, dupa ce, o formatiune benigna i-a fost descoperita in stomac in martie 1997. In ianuarie 1999 ea a vomitat sange fiind internata imediat. Ea a refuzat interventia de indepartare a tumorii acum maligne.

 

Controlul de peste 2 luni a confirmat acum ca tumora este agresiva. Pacienta a refuzat din nou tratamentul conventional si a mers la o clinica holistica unde a i s-a administrat 4g zilnic de Biobran ca parte a regimului care includea post rapid si un supliment pe baza de enzime vegetale pentru a-i imbunatati conditia sangelui.

La doua saptamani dupa ce a inceput administrarea de Biobran, durerea s-a diminuat iar apetitul ei s-a imbunatatit. O luna mai tarziu luase in greutate 4 kg.

Cam in acelasi timp consultul a dezvaluit ca nu mai erau semne de tumori maligne. Doua luni mai tarziu, in iulie 1999, formatiunea din stomac a fost examinata constatandu-se ca e benigna.

 

Carcinom gastric

In afara ca a fost diagnosticat cu diabet in anii ’50, SN s-a bucurat de o sanatate buna. Dar din 2001 si prima jumatate a lui 2002 a inceput sa se simta rau. In mai 2002 a avut primele scaune cu sange dara refuzat sa creada ca poate fi ceva in neregula. El a ascuns simptomele de familie si doctor.
 

In timp ce era cu afaceri in Singapore, a vizitat Spitalul Universitar National si s-a plans de probleme cu stomacul. Suferea de ameteli persistente, voma si ocazional avea diaree si scaune cu sange. In august 2002, la varsta de 57 de ani a fost diagnosticat cu carcinom gastric – tumora ulceroasa de marime medie in esofag.
 

A facut trei luni de chimioterapie dar tratamentul nu a avut succes iar starea i s-a inrautatit.

Intors acasa in Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite, a vazut o reclama la Biobran, care pe piata de acolo ara vandut sub numele de Lentin-Plus. El a avut intotdeauna o atractie catre medicina alternativa, el folosind regulat Royal Jelly, extract din orz incoltit si alte preparate pe baza de plante.
 

El a inceput sa ia 3g de Biobran/zi in decembrie 2002. In acelasi timp, sub supravegherea dr. Rafe’h Bechir el si-a schimbat regimul alimentar. El a renuntat la carne si lactate, a inceput sa manance legume fierte, salate si fructe de sezon proaspete si a baut foarte multa apa. De asemenea si-a redus nivelul de stres.
 

La o luna dupa ce a inceput administrarea de Biobran a spus ca problemele i s-au diminuat. Diarea, voa si anemia s-au ameliorat. S-au ameliorat de asemenea si arsurile de stomac si aciditatea iar sangele din scaune a disparut. I-a revenit apetitul si digestia i s-a imbunatatit. A inceput sa-i creasca parul cazut dupa chimioterapie iar hemoglobina si numarul celulelor albe s-au imbunatatit.

 

Desi neincrezator initial in ceea ce priveste Biobranul, dupa numai o luna el a devenit incezator ca se poate face bine. El este 100% increzator ca Biobranul este cel care l-a ajutat sa se recupereze.

 

Leucemia

Dupa o lunga viata activa si sanatoasa, fara imbolnaviri semnificative, dnei E.C.,in varsta de 72 de ani i s-a spus de catre oncologul ei ca mai are mai putin de un an de trait.

In iulie 2001 ea s-a prezentat la medicul de familie plangandu-se de ulceratii in gura care nu mai treceau. EC care a trait toata viata intr-un sat langa Pontefract, West Yorkshire, in nordul Angliei s-a prezentat la Spitalul General Pontefract. Abia in noiembrie anul acela a fost diagnosticata cu leucemie mieloida.

“Oncologul i-a spus ca din pacate nu va apuca sa vada Craciunul 2001”, explica fiica sa, J.T. “I s-a spus sa inceapa imediat chimioterapia, ca se va confrunta cu efectele ei adverse extrem de neplacute si ca va sta in spital pentru doua luni. I s-a spus de asemenea ca chiar cu chimioterapie nu se stie daca viata i se va prelungi. Cand i s-au spus toate acestea ea s-a resemnat in fata perspectivei mortii si a spus: “10 sau 12 luni. Este timpul care imi trebuie pentru a-mi pune in ordine casa.”

Infuriata de insensibilitatea sistemului, de perspectivele proaste si ingrijorata de resemnarea mamei sale, J.T. s-a hotarat sa gaseasca metode alternative de tratament. Patru sau cinci zile a cautat intensiv pe Internet si a vizitat Centrul de Ajutor pentru Cancer din Bristol.

 

“Pana sa ajunga acolo era convinsa ca nu chimioterapia era calea de urmat. Pentru ca anlizele de sange erau foarte proaste, chimioterapia i-ar fi distrus complet sistemul imunitar si probabil ar fi murit din cauza pneumoniei.

J.T. a pus la punct un program propriu de detoxifiere intensiva incluzand abtinerea de la carne si lactate, i-a dat sa manance fructe si legume organice, plus minerale si suplimente.

“Ideea a fost ca sistemul imunitar sa se confrunte cu mai putine toxine”.

Pentru mai mult de 18 luni pana la 2 ani programul intensiv de detoxifiere a mers bine si anlizele lui EC s-au restabilit. Oncologul si-a exprimat surprinderea si i-a spus sa continue ceea ce facea. La fiecare trei saptamani si apoi la fiecare doua luni analizele i-au fost verificate.

Din noiembrie 2002, numarul celulelor albe a inceput sa scada putin cate putin iar scaderea a continuat pana in ianurie 2003. J.T. a citit pe internet ca Biobranul poate ajuta persoanele care sufera de leucemie si mama ei a inceput sa-l ia in februarie 2003. La sase-opt saptamani dupa ce a inceput sa ia 3g de Biobran zilnic, analizele lui E.C. si-au revenit si au inceput sa se imbunatateasca din nou.

“Am ales Biobranul dintre alte produse deoarece am gasit cercetari de calitate in spatele acestui produs”, spune J.T. “Numarul celulelor albe a inceput sa creasca, la fel si trombocitele. Hemoglobina a variat. Mi-am facut mai multe griji de numarul celulelor albe. Daca reusesti sa cresti numarul lor atunci celulele canceroase nu pot castiga. Acesta este lucrul pe care m-am concentrat.”

“ Am realizat ca incepuse sa aiba efect si ne-am agatat de el. Doctorii au spus din nou ca vor sa o vada la 6 saptamani in loc de trei saptamani”.

“ Cred ca daca nu am fi gasit altceva care sa ajute la marirea celulelor NK care lupta impotriva celulelor canceroase, probabil ca starea sa ar fi continuat sa se deterioreze. In februarie cand a inceput administrarea de Biobran si a avut o alta serie de analize bune, mental s-a simtit puternica din nou”.

 

Limfom folicular non-Hodgkin

J.L. este o doamna in varsta de 39 de ani din Rijeka, Croatia. In martie 2005 a fost diagnosticata cu limfom folicular non-Hodgkin si in luna urmatoare a inceput ambulatoriu chimioterapia.

Inainte de a incepe chimioterapia, J.L. a cautat cai de a-si ajuta sistemul imunitar si a descoperit Biobranul pe care a inceput imediat sa-l ia, 3g/zi, “doza de incarcare” pentru primele doua luni ale tratamentului sau. De asemenea, a urmat o dieta macrobiotica.

Rezultatele abordarii alternative a fost ca in timpul chimioterapiei a fost capabila sa-si mentina o calitate a vietii buna si niveluri de energie mai bune.
 

Desi doctorul i-a explicat despre efectele adverse ale chimioterapiei, J.L. a fost placut surprinsa sa constate ca a suferit mult mai putin decat s-a asteptat. Nu poate spune ca nu a fost grea chimioterapia dar regimul si Biobranul au ajutat-o sa o suporte. “Doctorul meu era multumit, pentru ca in felul acesta, am fost capabila sa continui chimioterapia.”

 J.L. a continuat cu sedintele de chimioterapie si si-a redus doza de Biobran de la 3g/zi la o doza de mentenanta de 1g/zi. Ea crede cu putere ca Biobranul, impreuna cu dieta macrobiotica, au ajutat-o sa treaca peste fiecare sedinta de chimioterapie si sa se recupereze mult mai repede.

 

Carcinom ovarian

 
In februarie 1993 o femeie in varsta de 53 de ani a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer al ambelor ovare. Interventia chirurgicala a fost urmata de chimioterapie. In acelasi timp a inceput sa ia 3g de Biobran zilnic.

 Starea ei a inceput sa se normalizeze si activitatea celulelor NK s-a imbunatatit semnificativ la doar trei saptamani dupa ce a inceput tratamentul chimioterapic si administrarea de Biobran. Analizele s-au imbunatatit si la patru luni si jumatate activitatea celulelor NK a fost de 72,6% mai mare decat normal.

x          x          x
 

J.F., o bibliotecara in varsta de 43 de ani din Republica Ceha, a fost diagnosticata cu cancer ovarian in martie 2005 dupa ce i s-a descoperit o excrescenta in canalul inghinal. Din nefericire, tumora era intr-un stadiu avansat iar prognezele erau foarte rezervate.
 

La o lunadupa diagnosticare, J.F. a fost spitalizata in vederea operatiei de indepartare a tumorii iar dupa aceea a facut chimioterapie ambulatoriu. Imediat dupa operatie si inainte de inceperea chimioterapiei, J.F. a inceput sa ia 1000mg de Biobran zilnic. Un prieten i-a recomandat sa tina regim alimentar. J.F. nu a luat alte suplimente alimentare in toata aceasta perioada si a incercat sa se axeze pe o dieta sanatoasa.

Dupa operatie a avut dureri mai mici si un apetit mai mare decat alti pacienti care s-au confruntat cu afectiuni similare dar nu au beneficiat de sustinerea sistemului imunitar. “Biobranul m-a ajutat sa ma descurc in cea mai grea perioada din viata”, spune J.F. In timpul sedintelor ulterioare de chimioterapie, tratament care ii face sa se simta extrem de rau pe majoritatea pacientilor, ea s-a simtit intr-o forma fizica si emotionala foarte buna. Exceptie a facut impactul emotional pe care l-au avut asupra ei caderea parului si scaderea in greutate de 8 kg, care a fost mai mica totusi decat la alte persoane. “Cand am inceput sa iau Biobran am fost increzatoare ca imi voi reveni. Biobran este bun pentru psihic!”

Desi J.F. si-a informat doctorul despre Biobran, el nu a comentat decizia ei – este un medic alopat care nu crede in terapiile alternative. Dar a fost martor al scaderii markerilor tumorali de la 1980 la inceputul tratamentului la 78 la doar jumatatea lui (tratamentul continua, deci nu sunt disponibile niveluri ale markerilor la finalizarea tratamentului).

J.F. contiunua sa ia 1000mg de Biobran in fiecare zi pentru a-si asigura continuarea recuperarii. “Sunt convinsa ca multumita Biobranului ma simt bine tot timpul si pot face fata bolii mult mai bine. Sunt inca sub tratament, deci lupta continua, dar multumita acestui supliment alimentar ma simt mai puternica. Desi cancerul a aparut din senin, m-am confruntat cu aceasta provocare de la inceput. Desi nu mai merg la serviciu de 6 luni, scopul meu este de a ma reintoarce la serviciu cat mai curand posibil”.

 

Cancer de colon cu metastaze hepatice

Imprastierea cancerului, initial la colon, in ciuda celor trei interventii chirurgicale si a chimioterapiei de-a lungul unei perioade de doi ani, a facut pe doctori sa-i comunice pacientului ca nu mai pot face nimic pentru el. Pacientul, atunci in varsta de 67 de ani, s-a operat pentru prima data in ianuarie 1996 in regiunea Shizuoka din Japonia.

Existau doua semne ca, in ciuda chimioterapiei urmate , cancerul s-a raspandit iar in noiembrie 1996 tumori au fost gasite si in ficat. In aprilie 1997 a fost supus unei interventii chirurgicale pentru indepartarea tumorilor de ficat. In februarie anul urmator a fost indepartata o alta tumora gasita in lobul drept al ficatului. In acest punct pacientului i s-a spus ca interventia chirurgicala nu mai era o optiune de urmat.

In ianurie 1999 i-au fost injectate citostatice. O reactie adversa a tratamentului l-a tintuit la pat. In luna urmatoare el a vizitat o clinica holistica unde a tinut post partial. Cei de la clinica au vazut acest post ca o cale buna de a regulariza tranzitul intestinal. Pacientul a fost pus apoi pe o doza neobisnuita de 5g/zi de Biobran pentru 5 zile, urmand apoi 2 zile de pauza, apoi din nou doza mare. Prin aprilie 1999 tumora din lobul drept al ficatului s-a micorat. In luna urmatoare markerii tumorali erau normali. Pacientul si-a recastigat repede puterile fizice si s-a bucurat de o sanatate buna. El a continuat sa ia Biobran.


Cancer de colon

In ciuda formatiunilor benigne din colon si a avertismentului ca unele din formatiunile mai mari s-ar putea maligniza, un barbat de 58 de ani a refuzat tratamentul la spitalul din regiunea Okayama, cand s-a prezentat in martie 1997. Doi ani mai tarziu, in martie 1999, tumora s-a malignizat si a devenit agresiva.

Barbatul a refuzat operatia si luna urmatoare a mers la o clinica holistica. A tinut post partial, a primit enzime din legume pentru a-si imbunatati calitatea sangelui si a primit 4g de Biobran zilnic pentru a-si sprijini sistemul imunitar.

Doua luni mai tarziu, in iulie 1999, consultul a dezvaluit ca tumorile redevenisera benigne. El a simtit justificat refuzul interventiei chirurgicale si si-a mentinut in intregime o calitate buna a vietii.

 

Cancer de piele (Melanom)

 
Ducand o viata sanatoasa in Split, Croatia, I.P. a dat vina pe stresul major cauzat de experienta maternitatii pentru prima data in martie 1999, ca factor declansator al cancerului.

In timpul nasterii, fetita sa a fost privata de oxigen si I.P. a suferit o infectare a uterului si ruperea hemoroizilor. Prognozele pentru fiica sa nu erau foarte bune. Doctorii au spus ca va avea dizabilitati fizice si psihice. In orice caz, dupa 2 ani de terapie intensiva starea fiicei sale s-a imbunatatit radical si duce o viata normala.

Cand era gravida in sase luni cu cel de-al doilea copil, in mai 2001,la varsta de 31 de ani, in timpul unui consult la spital, o alunita de pe spatele lui I.P. a inceput sa sangereze. A fost trimisa la biopsie unde a fost descoperit ca are un melanom agresiv (stadiul IV, gradul V). Nu i s-a dat nici o optiune in afara interventiei chirurgicale in ciuda dorintei ei de a o amana pana dupa ce va naste. Tumora a fost indepartata iar ea a fost spitalizata pana la sfarsitul sarcinii.

La trei luni dupa ce nascut, cancerul a recidivat provocandu-i o mare suferinta lui I.P. Ea s-a reintors la spital fiindu-i extirpata o tumora de sub bratul stang. Au urmat sase sedinte de chimioterapie.
 

“A fost extrem de dificil pentru mine sa fac chimioterapia. Mi-a afectat serios trupul si mintea, facandu-ma sa ma simt permanent rau”.

Dupa ce a terminat ultima sedinta de chimioterapie, in august 2002, I.P. a fost la un oncolog la o clinica privata din Londra. “ Mi s-a spus ca, din cauza naturii bolii mele, nu am prea multe sanse de recuperare. Conform statisticilor doar 30% dintre oameni reusesc sa-si revina si sa supravietuiasca 5 ani dupa diagnosticare”.

“In acel moment m-am simtit cuprinsa de teama si panica. Pana atunci nu am fost constienta cat de mare e pericolul”.

In noiembrie 2002 cancerul a recidivat, de data aceasta sub bratulm drept, tumora fiind de asemenea extirpata. Doctorul i-a recomandat din nou chimioterapia dar de data aceasta, I.P. a refuzat.

“Am simtit ca sedintele initiale de chimioterapie nu m-au ajutat si nu am mai putut infrunta din nou torturile fizice si psihice”.

 
In acel moment I.P. a inceput sa caute tratamente alternative. Ea contactat un specialist in plante medicinale din vecinatatea Bosniei, acesta oferindu-i informatii despre Biobran.

“ Am inceput sa iau Biobran si o combinatie de ierburi. Dupa 45 de zile mi-am facut o biopsie. Mostra de tesut a fost negativa. Doctorii au fost socati spunand ca n-au mai vazut asa ceva in 20 de ani de practica medicala. Am continuat sa iau Biobran si ierburi pentru un an”.

 
I.P. spune ca nu isi poate da seama cat de mult din recuperare se datoreaza Biobranului, dar a remarcat ca atat timp cat a luat Biobran a fost mai putin obosita iar starea sa a fost mai buna.

 

“ A fost o vreme cand am fugit de Biobran si am remarcat ca simptomele reveneau. M-am convins ca Biobranul e foarte eficient”.

 In timp ce lua Biobran ea si-a schimbat obiceiurile alimentare. “Am mancat hrana naturala si sanatoasa, doar carnealba, peste, legume, fructe, seminte. Nu am mancat mancare procesata – fripta sau prajita – sau produse lactate. In afara de Biobran am luat vitaminele C si E, beta caroten, tratamente energetice si am baut ceaiuri din plante”.

 Pentru a reduce stresul a incercat sa isi mentina o gandire pozitiva si a gasit credinta in Dumnezeu. A fost norocoasa sa aiba suportul familiei si prietenilor. “Au muncit din greu pentru a plati medicamentele mele. Fara ajutorul lor nu mi-as fi revenit”.

 La un an si jumatate  dupa ultima operatie doctorii i-au gasit o excrescenta in gat dar biopsia efectuata in februarie 2004 a aratat ca este benigna. “Sper ca niciodata nici eu, nici altcineva sa nu treaca prin ceea ce am trecut eu. Nu a fost doar dificil; la vremea aceea parea ireal. Sper intr-un viitor luminos.”

 

x          x          x

 In ianurie 2001, S.M., un om de afaceri de 42 de ani, a observat ceva in neregula la unul dintre degetele mainii drepte. Afectiunea a fost in curand diagnosticata drept melanom si tratata cu chimioterapie.

 Intors la spitalul din Coimbra, Portugalia, in februarie 2002, i s-a spus ca exista metastaze la plamani si ficat si ca mai are doar patru luni de trait. El a facut o noua serie de chimioterapie dar a mers de asemenea la prof. Jurasunas care i-aprescris Biobran si alte substante si l-a sfatuit sa-si schimbe dieta.

 M-am expus mult timp la soare si am avut o viata ocupata si stresanta”, spune S.M. “ Dupa ce am fost la prof. Jurasunas, mi-am schimbat stilul de viata si am luat tot ceea ce el mi-a prescris impreuna cu medicatia alopata. La aproape doua luni dupa ce am fost la prof. Jurasunas existau semne ca eram mai bine”. Efectele secundare ale chimioterapiei erau mai mici.

El a terminat sedintele de chimioterapie in iulie 2002. “ Doctorului meu nu i-a venit sa creada ceea ce vedea, dar adevarul era ca totul era ok. Credeam ca visez. Sunt fericit si ma simt de parca m-am nascut din nou”.

 

In noiembrie 2002 lui S.M. i s-a spus ca metastazele de la ficat disparusera iar nodulii din plamani se micsorasera considerabil. Prin martie 2003 i s-a spus ca era vindecat de tot.

 
printeaza pagina