Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
EVALUARE EFECTE ANOXE PENTRU CANCER, Autor: Dr Serge Jurasunas
 
 
EVALUARE EFECTE ANOXE PENTRU CANCER
 
Cateva cazuri de cancer tratate de medicina alternativa complementara, in sprijinul chimioterapiei.
(derivate din experienta terapeutica cu Anoxe pe pacientii de cancer, ale Prof. Serge Jurasunas in clinica sa Holiterapias Institute, din Lisabona / Portugalia)
 
Autor: Prof.Dr. Serge Jurasunas (www.sergejurasunas.com)
In peste 339 de cazuri de cancer plaman, san, ovar, glioblastom si altele a fost utilizat cu succes ANOXE, doar intre anii 1997 - 2002. Peste 100 de persoane cu varste cuprinse intre 36 si 52 ani diagnosticate cu cancer la san supravietuiesc dupa ce au fost tratate cu Anoxe la clinica doctorului Serge Jurasunas.
 
 
  1. Eficacitatea unui tratament combinat pentru un caz de cancer de col uterin avansat, cu leziuni neoplazice infiltrative.
 
Caz clinic: Femeie caucaziana, varsta 62 ani. Diagnosticata in mai 2007 cu cancer de col uterin. Prezinta hemoragie. In urma analizelor efectuate (biopsie, RMN) se elaboreaza protocolul obisnuit, chimioterapie/radioterapie.
 
Introducere:
 
Chimioterapia si radioterapia nu sunt foarte eficiente in cazul tumorilor mari cu metastaze. In acest caz avem o tumora de 6 cm latime cu multiple metastaze pe rect, in zona peritoneala si ganglioni dupa cum a aratat analiza RMN.
 
Din experienta noastra clinica, conturata si de numarul pacientilor care s-au prezentat la clinica noastra, putem afirma urmatoarele:
-          Ca intradevar, tratamentul medicamentos al cancerului poate scadea extinderea tumorii, si poate elimina cateva adenopatii, dar niciodata in totalitate. In acelasi timp tratamentul medicamentos poate avea puternice efecte adverse care vor afecta starea de sanatate a pacientilor.
-          Ca radiatiile la randul lor pot determina procesul inflamator care va stimula invazia metastatica, de multe ori avand efecte negative asupra testurilor, inclusiv sangerarea.
 
Iunie 2007
 
Pacientul a ajuns la clinica noastra intr-o conditie fizica deficitara datorata efectelor adverse ale chimioterapiei: oboseala, nevrozitate, lipsa apetit, stare de voma etc.
 
Am elaborat un protocol bazat pe o terapie combinata care a inclus un agent chimioterapic natural, ca si terapie tintita pentru celulele canceroase, un tratament imunomodulator antiangiogenic ca si sprijin pentru a echilibra activitatea sistemului imunitar.
Aceasta terapie are un dublu rol, antioxidant si prooxidant, in sensul de a reduce stresul oxidativ asupra celulelor sanatoase, dar selectiv, de a creste efectul terapiei asupra celulele canceroase.
 
Scopul este acela de a viza celulele canceroase din cat mai multe directii posibil si in acelasi timp de a reduce sau elimina cat mai mult posibil efectele adverse.
 
Pacientei ii este sugerata o dieta cat mai stricta pentru a ajuta sistemul imunitar.
 
Dieta cuprinde :
Cereale integrale, cereale, legume tinere, ciuperci shiitake, orz, supa de orz, ceapa, kefir, ulei de susan si sucuri proaspete din fructe si legume suplimente nutritive.
 
Terapia prescrisa:

Terapie imunomodulatoare BioBran 1000 si terapie antioxidanta Anoxe la care mai pot fi adaugate alte suplimente nutritive.
 
BioBran 1000 (Arabinoxilan), supliment nutritiv natural, nemodificat genetic (GMO free), avand la baza un extract din tarate de orez (Arabinoxilan), extrem de eficient in cresterea activitatii limfocitelor B si T a celulelor NK.
 
Administrare BioBran 1000: 3 g pe zi (3 plicuri/zi), in primele doua luni, 1g (1 plic) pe zi ulterior.
 
Fabricat de: Daiwa Pharmaceutical Co –Tokyo/ Japonia
 
Anoxe, terapie antioxidanta cu multiple actiuni asupra celulelor canceroase, un compus cu greutate moleculara scazuta, avand activitate asemanatoare SOD, dar superioara.
 
Anoxe s-a administrat 24 g pe zi (8 plicuri/zi), in prima luna, 18g ulterior (6 plicuri/zi), iar pentru perioada de intretinere dupa primele patru luni se vor putea administra 6 g pe zi (2 plicuri/zi).
 
Fabricat de: NATIRIS SA – Lisabona/ Portugalia
 
Pacienta a urmat terapia, cu dieta inclusa timp de 5 luni, din momentul internarii pana in momentul de fata (Octombrie 2007).
Dupa doua luni tumora principala era redusa la jumatate, masura 3cm, iar dupa alte 4 luni tumora disparuse in intregime. Rezultatul urmatorului RMN a aratat ca atat tumora cat si adenopatiile ce cuprinsesera rectul si canalul vaginal disparusera.
Pacienta se simtea mult mai bine si nu fusesera observate reactii adverse in timpul tratamentului.
 
Rezultatul obtinut in 4 luni, a fost observat pe rapoartele de spital, (RMN) inainte si dupa tratament si este destul de impresionant, pentru ca elimina nevoia de radioterapie, care are un rol controversat in tratarea unui cancer de col uterin si deasemenea poate determina extinderea pentru multe metastaze, asa cum s-a observat in mai multe cazuri.
 
Tumora a devenit mult mai putin rezistenta, daca dupa tratamentul cu medicamente clasice, a fost administrat Anoxe ca si tratament complementar la care a fost adaugat BioBran ca imunostimulant pentru activitatea celulelor B,T, si NK.
Testele au demonstrat ca acesti imunomodulatori si antioxidanti nu interfereaza negativ cu terapia clasica, dimpotriva, ei scad toxicitatea tratamentului, imbunatatind efectul tratamentelor medicamentoase conventionale(chimioterapie/radioterapie).
 
 
 
  1. CAZ DE CANCER DE PANCREAS
 
Autor-Prof. Dr. Serge Jurasunas
Un caz de cancer de pancreas cu metastaze abdominale mari si multiple metastaze hepatice, diagnosticate in 2005, este considerata clinic vindecat in aprilie 2009 de catre Institutul Portughez de Oncologie.
Introducere
Cancerul pancreatic are un prognostic nefavorabil, cu durata de supravietuire doar aproximativ 2,5% dintre pacienti pentru 5 ani. Boala este extrem de rezistent la chimioterapie, radioterapie, chirurgie si, posibilitatea de vindecare poate fi limitata doar la aproximativ 20% dintre pacienti. Chiar si dupa interventia chirurgicala, prognosticul pacientilor cu cancer de pancreas este unul extrem de rezervat: doar intre 10% si 30% dintre cei operati supravietuiesc 5 ani.

Motivul aparitiei cancerului pancreatic este inca o enigma: alcoolul, cafeaua, fumatul, si o dieta bogata in grasimi pot fi asociate cu boala, dar nimic nu este sigur.
Tratament
Boala este deosebit de dificil de tratat, deoarece 80% dintre pacienti se prezinta cu diagnosticul avansat si metastaze. Tumora evolueaza rapid, activate de mai multi factori, cum ar fi formele oncogene ale genei Ras, cunoscuta drept oncogena cand are mutatii, a fost implicata in mai multe tipuri de cancere, incluzand cancerul pulmonar si pancreatic care este cel mai frecvent si overexpressed in cancerul pancreatic si joaca un rol important in cascade multiple, transductie de semnal pentru a activa cresterea tumorii enzima ciclooxigenaza 2. (COX-2) este un alt factor important in tumorile pancreatice - a crescut cu pana la 90%, comparativ cu 40% la 60% din tumorile de san. Excesul de COX-2  afecteaza sistemul imunitar, si diminueaza apoptoza, o cheie esentiala in remisia tumorii activitate. O stare de hipercoagulabilitate si boala tromboembolica sunt complicatii frecvente de cancer pancreatic, care nu este legata numai de manifestari clinice, inclusiv tromboze venoase profunde, embolie pulmonara, tromboembolism arteriala, etc., dar ar putea fi, de asemenea, legate de cresterea tumorala imbunatatita si angiogeneza. Initierea de cascada de coagulare duce la activarea cailor de angiogen de semnalizare.

Prin urmare, noi strategii sunt extrem de necesare pentru a viza tumori in cat mai multe directii posibil pentru a inhiba angiogeneza, si creste sistemul imunitar, inhiba COX-2, si de a induce  apoptoza .
Istoric clinic:
Pacienta, o femeie de origine caucaziana, in varsta de 52 de ani, de profesie farmacist, implicata in cercetare, cu o viata ocupata, a fost diagnosticata in noiembrie 2005 cu un cancer pancreatic metastatic avansat. Cu trei ani in urma, sotul ei a dezvoltat cancer si, sub stres, pacienta, care nu a fumat inainte, a inceput sa fumeze si a continuat pana la moartea sotului ei. Sase luni mai tarziu, ea a fost diagnosticata cu cancer.
Histologie: Gradul IV, cap de pancreas, 4 cm leziune; metastaze multiple ficat cu dimensiuni pana la 3 cm; metastaze abdominale si pelvine
Biologie: parametrii de sange, markeri tumorali 
Chirurgie: Nici unul.
Chimioterapia: Oxiplatine, germicitabine, etc
Imagini: scanarea PET.
Pacienta a venit la clinica noastra, determinata de a se trata prin toate mijloacele in domeniul medicinei alternativa. Ea intelege gravitatea bolii si decide sa incerce sa-si prelungeasca durata vietii si sa creasca calitatea ei. Ea a ajuns intr-o stare foarte proasta in urma sedintelor de chimioterapie agresiva in urma careia a suferit puternice efecte secundare : dureri, nervozitate, anorexie, oboseala, depresie si anemie.
Analize alternative: test de stres oxidativ, test de camp electromagnetic.
Terapie asociata cu BioBran
Protocolul nostru de tratament al cancerului de pancreas se bazeaza pe experienta acumulata in tratamentul tipurilor de cancer indiferent de stadiu, in incercarea de a creste durata de viata a pacientilor. Pacientii primesc un regim alimentar strict, la care sunt adaugate suplimente nutritive de calitate superioara .
Aceasta pacienta a primit un tratamet asociat cu Anoxe si BioBran la care au putut fi adugate si alte suplimente nutritive.

BioBran 1000 (RBAC- Rice Bran Arabinoxilan Compound):
Un plic cu granule de 1 g Arabinoxilan trei ori pe zi (3 plicuri/zi), in primele doua luni, apoi 1g (1 plic) pe zi pentru perioada de intretinere.

Anoxe (Antioxidant + SOD)
24 g Anoxe / zi (8 plicuri/ zi) administratate in cate o doza de 12 g (4 plicuri) de 2 ori pe zi, in primele 2 luni, urmate de o administrate de 18g de Anoxe (6 plicuri) administrate in cate o doza de 9g (3 plicuri) de doua ori pe zi, iar pentru periaoda de intretinere se vor administra 6g (2 plicuri) pe zi in doza unica.

Dieta propusa pacientului:
Pacientul urmeaza o dieta stricta frecvent utilizata in institutul nostru pentru pacientii cu cancer. Studii recente au demonstrat ca anumite alimente, cum ar fi broccoli, curcuma, ceapa, pot inhiba dezvoltarea cancerului de pancreas. 
Dieta este un factor cheie in recuperare de cancer, si regimul nostru indica fructe proaspete, crude, o multime de legume proaspete verzi si galbene, varza, si legume fierte. Morcovi, sfecla rosie, si din cele mai multe legume verzi ar trebui sa fie facut un suc proaspat ce trebuie consmat zilnic. Deasemenea se consuma cereale, nuci si seminte, orez brun,  mei. Carnea rosie trebuie eliminata iar pestele sau carnea de pasare pot fi consumate o data sau de doua ori pe saptamana. Doua mese pe saptamana ar trebui sa fie doar fructe si branza de vaci, trei mese pe saptamana ar trebui sa includa orez integral, si o zi pe saptamana, pacientul trebuie sa bea doar suc de legume amestecat intr-un pahar mare la fiecare 2 ore.
In urma acestei terapii, la urmatoarea consultatie pe 3 aprilie 2008, RMN-ul evidentiaza eliminarea totala a metastazelor abdominale, inclusiv multiple metastaze la ficat, si dimensiunea redusa in mod semnificativ a tumorii pancreatice.

La 7 iulie 2008, un nou RMN spital evidentiaza eliminarea totala a tumorii pancreatice si a metastazelor .

In august 2008, pacienta se prezinta la clinica pentru o noua consultatie. Ea se afla intr-o stare buna fizica si psihologica, urmeaza in continuare tratamentul prescris de noi fara a mai avea nevoie de chimioterapie. Dupa aceasta consultatie, ea a ramas pentru a participa la intalnirile noastre de grup unde ea le povesteste pacientilor despre experienta ei si modul in care ea si-a schimbat stilul de viata.
Pacienta a venit noiembrie 2008 pentru a explica si altor pacienti despre experienta ei in aceasta boala. Ea a adoptat o noua atitudine pentru a se bucura de viata, a inceput sa se distreze si sa calatoreasca. In 2009, si-a cumparat o masina noua, a inceput sa calatoreasca si sa faca fotografii.
Pacienta  a vorbit de doua ori in cursul reuniunii din 2008 si din nou in februarie 2009, cand a explicat modul in care a decis sa traiasca in fiecare minut al vietii ei, face yoga si meditatie, calatoreste, si, desigur,urmeaza tratamentul prescris si dieta cu multa buna dispozitie.
Potrivit ultimei consultaii   la Institutul Portughez de Oncologie in aprilie 2009, boala pacientului a fost considerata in remisie totala. Dupa patru ani, se poate confirma o victorie cu ajutorul terapiei noastre in  asociere cu chimioterapie, pentru a vindeca un caz mai dificil de cancer pancreatic avansat. Mai putin de 10% din pacienti supravietuiesc 1 an de la diagnostic, prin urmare, vom demonstra eficacitatea abordarii noastre. Am folosit, de asemenea, aceasta terapie, cu acelasi succes si in alte tipuri si grade de cancer.

In practica noastra clinica, am utilizat de multi ani compusii atioxidanti pentru a lucra sinergic cu chimioterapia, in vederea obtinerii de rezultate excelente - mai bune decat cele care beneficiaza doar de chimioterapie, rezultate care tintesc inclusiv reducerea de tumori rezistente la tratamentele chimioterapice. Multi medici au obiectii cu privire la administrarea, antioxidantilor concomitent cu chimioterapie sau radioterapie, deoarece considera ca acestia pot sa scada eficienta acestora. Dar, exista multe studii care demonstreaza contrariul, si anume ca, dozele mari de antioxidanti sunt esentiale in imbunatatirea eficacitatii terapiei standard pentru cancer. Antioxidantii protejeaza tesuturile sanatoase in timpul chimioterapiei si reduc efectele toxice cu 57% la 70%, au rol de a imbunatati calitatea vietii pacientilor, si de a creste eficienta chimioterapiei.
 
  1. Caz de cancer de col uterin, femeie 68 de ani (caz 602)
 
In 1998 a fost depistata cu un cancer de col uterin. A inceput tratamentul cu Anoxe, doza de 15 g pe zi (5 plicuri/zi). Nu au fost observate metastaze sau efecte adverse.
Pe 6 mai 2002, analiza HRMB   a observat conditii de stres oxidativ ridicat in circulatia sangelui, ca urmare a activitatii ROS si a nivelului de antioxidanti redus.
 
Pacienta a acceptat sa administreze 18 g pe zi (6 plicuri/zi) de Anoxe, pentru o perioada de 7 zile fara a urma o dieta speciala. Sapte zile mai tarziu pe 13 mai 2002 analiza HRBM evidentiaza modificare 100% pozitiva a profilului celulelor rosii, disparitia stresului oxidative, nivel bun de antioxidanti.
 
Pacienta administreaza in continuare doza de intretinere 6 g pe zi de Anoxe (2 plicuri/zi), administrat in doza unica si se simte bine.
 
 
  1. CAZ DE PSORIAZIS (Case 9866)
 
Femeie 18 ani diagnsticata cu psoriasis, prezinta prognostic rezervat, datorat si unui stil alimentar incorect.
 
A fost consultata pentru prima data pe 11 aprilie 2002 analiza evidentiind o activitate ridicata a radicalilor liberi si un nivel scazut de antioxidanti.
 
In consecinta a fost prescrisa o administrare de 18g Anoxe pe zi (6 plicuri/ zi), pentru 7 zile. Pe 18 aprilie 2002 situatia este deja schimbata avand ca rezultat eliminarea lipidelor si a trombocitelor agregate.
 
11 zile mai tarziu pe 29 aprilie a fost observata o imbunatatire a morfologiei celulelor rosii si un nivel bun al antioxidantilor in sange.
 
Pacienta administraza in continuare doza de intretinere Anoxe de 6 g pe zi (2 plicuri/zi) si se simte bine.
 
 
  1. CAZ DE CARCINOM DE PLAMAN DREPT (Case 10143)
 
Barbat 43 de ani, diagnosticat cu carcinom plaman drept, propus pentru interventie chirurgicala, cu estirparea unei cincimi din plaman, si o parte din tumora. Dupa interventie urmeaza 10 sedinte de radioterapie, urmate de chimioterapie, pacientul pierde 30 de kg.
Se prezinta la clinica pe 29 oct 2001.
Analizele evidentiaza un stres oxidativ ridicat. Pacientul incepe tratamentul cu Anoxe, 24g pe zi (8 plicuri/zi).
 
Peste o luna la repetarea analizelor se evidentiaza disparitia efectelor secundare in urma chimioterapiei, dar existau in continuare probleme legate de morfologia celulelor rosii.
Am decis sa continuam terapia crescand pentru 15 zile doza la 27g (9 plicuri/zi), urmand ca dupa aceasta perioada sa fie scazuta la doza initiala de 24 g pe zi (8 plicuri/zi).
Doua luni mai tarziu, urmatoarea analiza a evidentiat o buna morfologie a celulelor rosii, un nivel mai bun al antioxidantilor, disparitia efectelor secundare datorate chimioterapiei. Am decis ca pacientul sa continue tratamentul cu 18g Anoxe pe zi (6 plicuri/zi) pentru inca 6 luni.
 
In acest moment pacientul continua cu doza de intretinere de 6g pe zi (2 plicuri/zi) si se simte bine.
 
Pentru toate cele trei cazuri si pentru multe altele existente in ultimii 6 ani, cand am efectuat tratamentul cu Anoxe am putut observa ca acesta scade stresul oxidative, inhiba activitatea COX2, are puternic efect anticancerigen.
 
Anoxe a fost utilizat cu success din 1997 pana in 2002 pentru 339 cazuri de cancer plaman, san, ovar si glioblastom.
 
100 de persoane cu varste cuprinse intre 36 si 52 ani diagnosticate cu cancer la san supravietuiesc dupa ce au fost tratate cu Anoxe la clinica doctorului Serge Jurasunas.
 
  1. Un success deosebit a fost obtinut pentru un pacient diagnosticat cu limfom rezistent la chimioterapie.
 
Dupa 45 de zile in care a administrate 27g Anoxe pe zi (9 plicuri/zi) tumora isi redusese volumul cu 40%.
 
In acest moment pacientul administraeza doza de intretinere de 6 g Anoxe pe zi (2 plicuri/zi), si se simte bine.
 
 
Un numar tot mai mare de pacienti cu cancer cauta ajutor, si se indreapta spre medicina alternativa complementara pentru a prelungi durata de viata si a avea o mai buna calitate a vietii.
 
 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
Recomandari
 
VISO DETERGENTE - Curatator natural cu Polifenoli din strugure si Ozon
Pret: 44,00 RON
Detalii
TENSOPLAST SPORT - Bandaje elastice adezive Tensoplast
Pret: 22,07 RON
Detalii
TENSOPLAST SPORT - Bandaje elastice adezive Tensoplast
Pret: 22,07 RON
Detalii