Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Chimioterapia in cancer si Perspectivele pentru Hrana Functionala
 
 

Interviu cu Dr. Mamdooh Ghoneum (Profesor la UCLA/Colegiul Medical Drew)


Serioase efecte adverse in chimioterapia cancerului au fost problematice ani de-a randul deoarece medicamentele anticancerigene actioneaza de asemenea si asupra celulelor normale. Recent s-a produs o schimbare considerabila in conceptul asupra medicamentelor anticancerigene, cum ar fi aparitia medicamentelor a caror tinta sunt moleculele specifice. Aceste tratamente tintite pe molecule este de asteptat sa devina principalul curent in terapia cancerului. Cateva studii au fost conduse pentru reducerea efectelor adverse, incluzand studiile care folosesc hrana functionala in terapia combinata. Dr. Mamdooh Ghoneum, care a dezvoltat o noua chimioterapie a cancerului utilizand hrana multifunctionala Bio Bran (derivat arabinoxylan din tarate de orez), vorbeste despre ultimele noutati in interviu.

Bio Bran mareste apoptoza

Puteti sa explicati efectele apoptozice ale Bio Branului asupra celulelor canceroase?
Ghoneum: Am condus cercetari cu Bio Bran de-a lungul a 11 ani inca din 1994. Timp de 6 ani din ’94 pana in 2000 concentrarea a fost asupra cercetarii abilitatii imunomodulatorii a Bio Bran-ului. Ca rezultat, s-a demonstrat ca Bio Bran mareste activitatea celulelor NK care sunt in prima linie a apararii impotriva infectiilor virale si cancerului, la fel ca si producerea de celule T si B, macrophage si citokine ca TNF si IFN.
De-a lungul anilor ce s-au succedat din 2000 pana anul acesta, efectul apoptozic al Bio Bran-ului asupra celulelor canceroase a fost indeosebi studiat. In celulele normale intr-o stare de echilibru a apoptozei si a regenararii celulare, mii de celule sunt distruse prin apoptoza si in acelasi timp noi celule sunt regenerate. Pe de alta parte celulele canceroase se multiplica cu o rata asa de mare ca balanta cu apoptoza este alterata.

Medicamentele ideale impotriva cancerului sunt acelea care maresc (intensifica) apoptoza in timp ce reprima multiplicarea celulelor canceroase. Efectul advers al chimioterapiei cu medicamente anticancerigene in general creste o data cu marirea dozajului rezultand marirea durerii pentru pacient. Am incercat sa dezvoltam o chimioterapie cu mai putine greutati pentru pacient prin cresterea apoptozei celulelor canceroase.
Ne-am concentrate atentia asupra derivatului arabinoxylan din tarate de orez. Bio Bran actioneaza prin distrugerea celulelor canceroase prin apoptoza. Cercetarile anterioare au dezvaluit ca Bio Bran-ul ori distruge celulele canceroase direct ori cauzand apoptoza in celulele canceroase.

In speta la intalnirea Conferintei Internationale de Cercetare asupra Hranei, Nutritiei si Cancerului, care a avut loc in iulie in Washington, a fost raportat ca Bio Bran-ul administrat are o actiune directa prin distrugerea celulelor canceroase si indirect prin ajutorul dat celorlalte medicamente anticancerigene de a favoriza apoptoza in celulele canceroase. Un experiment in vitro in care Bio Bran-ul a fost administrat pentru celulele canceroase ale sanului a confirmat de asemenea amandoua directiile letale de actiune si actiunea combinata cu alte medicamente anticancerigene pentru celulele canceroase ale sanului. In plus a fost de asemenea realizat un studiu in vivo utilizand soareci albinosi elvetieni.

O tumora de tip ascita s-a format in partea femurala a soarecelui, iar Bio Bran-ul a fost administrat in cavitatea abdominala si direct in celulele tumorale. Ca si rezultat , celulele canceroase s-au multiplicat intr-un grup de control din ziua 8 pana in ziua 45, cu toate ca celulele canceroase au fost impiedicate de la multiplicare si mentinute la o marime constanta in soarecii care au primit Bio Bran. Aceste rezultate au aratat in primul rand in vivo actiunea directa anticancerigena a Bio Bran-ului.

In plus, un alt experiment in care celule umane derivate canceroase au fost realizate utilizand nude mice. Am administrat Bio Bran pe trei cai diferite; amestecandu-l in mancare, administrandu-l direct in cavitatea abdominala si administrandu-l direct in celulele tumorale. Nu a fost observata in nici un grup o crestee a celulelor canceroase. Pentru mecanismul actiunii, in timp ce primea informatii corecte, receptorul FAS de pe membrane celulei va transmite informatiile la nucleu prin caspasele 3, 8 si 9. In final caspasele 3 induc apoptoza descompunand alte proteine. Bio Bran a demonstrat ca mareste semnificativ avtivitatea caspaselor.


Eficacitatea Bio Bran-ului pentru apoptoza indusa de anticorpii anti-CD95

Eficacitatea clinica a terapiei combinate cu medicamente anticancerigene a fost de asemenea confirmata


Am inteles ca s-au acumulat multe probe ca rezultat al experientelor fundamentale variate. Dar despre performantele clinice in SUA?
Ghoneum: Pentru a examina performanta pe oameni, soarecii imbatraniti vor oferi modele potrivite. Soarecii imbatraniti in mod natural au o imunitate scazuta si sunt cei mai potriviti pentru a fi utilizati in experiment pentru cresterea imunitatii. Se crede ca soarecii cu o imunitate naturala scazuta au aceleasi trasaturi ca si oamenii in varsta. De fapt, am raportat anul trecut ca intr-un experiment cu soareci imbatraniti carora li s-a administrat Bio Bran a fost recunoscuta o crestere semnificativa a imunitatii. Pacientii cu cancer sunt cunoscuti a avea o imunitate scazuta si aceste conditii implica faptul ca granulele sunt pierdute in celulele NK. Cand a fost administrat soarecilor imbatraniti, Bio Bran-ul a fost aratata o crestere a granulelor in celulele NK. Aceasta a fost o descoperire interesanta.

Pentru performanta clinica a Bio Bran-ului la oameni, Dr. Goodman a prezentat in 1998 rezultatele de la 32 de pacienti carora li s-a administrat Bio Bran, tratamentul fiind urmat timp de 4 ani. Rezultatele au aratat ca imunitatea a crescut si a fost mentinuta la acelasi nivel timp de 4 ani. De fapt, o crestere semnifictiva in celulele NK a fost observata la pacientii cu diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de san, de prostate, multiple mieloame ale caror celule NK au fost inactive, lipsite de granule, cala soarecii imbatraniti.

Aceste rezultate au demonstrate ca Bio Bran-ul poate mari activitatea celulelor NK la fel si pe cea a celulelor T si B.
Rezultatele markerilor tumorali de la pacientii aflati in urmarire timp de 6 ani din 1994 pana in 2000 au aratat ca aratat ca markerii tumorali descresc cand imunitatea pacientilor creste. Rezultate ale unor studii conduse in Japonia si alte natiuni au aratat de asemenea o descrestere a markerilor tumorali la pacientii cu cancer cu cresterea imunitatii data de Bio Bran. Imbunatatirea in QOL, cum ar fi reducerea ametelilor si vomei, a fost raportata de asemenea la pacientii care au beneficiat de terapia combinata cu Bio Bran.

Trecerea la terapia urmarita (tinta). Actiunea pe bcl-2 atrage atentia

Acum ca cercetarile au dezvaluit efectele combinarii cu medicamentele anticancerigene, ne puteti spune ceva despre formele posibile de aplicare in chimioterapia cancerului?
Ghoneum: Aceasta e o problema foarte interesanta. In viziunea mea teraia tinta va capta atentia.
Prezentari recente la conferinte internationale sunt directionate spre cum sa induca apoptoza. Detaliile mecanismului au fost studiate pentru a identifica o componenta a celulei care este potrivita pentru utilizarea ca tinta pentru atac.

De exemplu, celule canceroase au abilitatea de a inhiba apoptoza pe caile lor. Acest factor care controleaza apoptoza este o proteina dirijata spre bcl-2 si serveste ca o armura care protejeaza celulele canceroase impotriva apoptozei.

Rezultatele cercetarilor noastre au aratat ca Bio Bran are efect impotriva celulelor leucemice HUT 78 si altor celule canceroase pentru ca poate penetra si sparge armura in bucati. O descoperire importanta in aceste cazuri este ca Bio Branactioneaza direct asupra bcl-2. Un alt punct important este ca Bio Bran este administrat in combinatie cu medicamente anticancerigene. O anumita doza de medicamente anticancerigene este necesara pentru a eradica celulele canceroase. Totusi doza de medicamente anticancerigene ceruta pentru a eradica celulele canceroase poate fi descrescuta prin combinarea cu Bio Bran comparat cu doza ceruta pentru eradicarea acelorasi celule canceroase utilizand medicamente anticancerigene fara Bio Bran.

 La conferinta celui de-al 7-lea Simpozion International de Oncologie Previzionata&Strategii Internationale care a avut loc in Franta anul trecut, rezultatele unei cercetari de baza au fost raportate intre care ca abilitatea unui medicament anticancerigen de a distruge celulele canceroase a crescut cand a fost combinat cu Bio Bran.

Cu alte cuvinte, o doza mai mica a fost ceruta pentru a obtine acelasi rezultat in grupul care a primit terapia de combinare cu Bio Bran decat in grupul care a primit monoterapia cu medicamente anticancerigene. Dezvoltarea unui tratament tintit pe apoptoza la nivel molecular si straduinta de a reduce efectele adverse prin combinarea medicamentelor anticancerigene cu alte substante vor oferi optiunile pentru chimioterapia cancerului in viitor.
 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft