Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
BIOBRAN si lupta pentru cresterea sistemului imunitar. Imunomodulatia si beneficiile sale pentru bol
 
 

BIOBRAN si lupta pentru cresterea sistemului imunitar. Imunomodulatia si beneficiile sale pentru bolnavii de cancer


CUVANT INAINTE

 

Atunci cand ne intrebam “Ce este sanatatea?” ne confruntam cu o matrice tulburatoare de posibile raspunsuri. Cu siguranta conditia fizica buna nu inseamna sanatate. Totusi credem ca este un adevar ascuns in spatele ideii de conditie fizica buna.

 

O conditia buna a sistemului imunitar este integranta pentru sanatatea noastra. Fara un sistem imunitar activ, apararea celulara, sistemul de celule albe care pazeste granitele rataceste prin tesuturile adormite. Focusarea pe stimularea mecanismului celular de aparare este in atentia comunitatii stiintifice.

 

Cresterea covarsitoare a incidentei cancerului de toate tipurile a necesitat inovatii, inventii si investitii pentru aprofundarea cunostintelor in ceea ce priveste imunitatea. A devenit imperativa creearea unei metode practice de sustinere si imbunatatire a imunitatii.

 

Nivelul imunitatii noastre, sau cat de activ este sistemul nostru imunitar, depinde pe langa calitatea si cantitatea nutrientilor din dieta si de cantitatea poluantilor din corp. Indivizii cu un sistem imunitar slab sunt mult mai predispusi la dezvoltarea de boli, inclusiv cancer, corpul fiind capabil intr-o mai mica masura sa-si apere integritatea. Cum rezistenta sistemului imunitar este dependenta de factori externi cum ar fi dieta sau poluarea, cele mai multe cancere au asadar un agent extern ca element provocator.

 

O componenta importanta a sistemului imunitar este celula natural killer (NK). Acest tip de celula alba sau limfocita este produsa in maduva oaselor (impreuna cu alte tipuri de celule cum ar fi celulele T sau B) si se maturizeaza impreuna cu celulele T din glanda timus. Productia de astfel de celule de aparare este crescuta de prezenta celulelor tumorale.

 

Dintre toti “soldatii” sistemului imunitar, celulele NK sunt cele mai agresive. Ele sunt coloana vertebrala a sistemului imunitar si prima linie de aparare a corpului impotriva celulelor infectate cu virusuri sau mutante cum ar fi celulele tumorale si impotriva recentului Sindrom Respirator Acut Sever (SRAS) care ne ameninta sanatatea.  

 

Celulele NK sunt limfocite fara memorie imunologica si sunt parte a propriului nostru sistem imunitar. Asta inseamna ca ele actioneaza din pur instinct – preprogramate sa distruga celulele infectate sau canceroase.Aceste celule alcatuiesc un procent intre 5 si 16% din totalul limfocitelor si sunt preocupate numai cu aceasta sarcina de “a gasi si distruge”.

 

Totusi celulele NK nu ucid fara discriminare.Ele cauta un mesaj trimis de celulele normale si, in caz ca gasesc un asemenea mesaj,celulele respective vor fi crutate.  Semnalul nu tine seama de imboldul celulelor NK de a ucide. Daca mesajul e absent la celulele tintite, celulele NK pornesc atacul: ele se ataseaza tintei si elibereaza o explozie letala de chimicale care penetreaza peretele celulei. Fluidele incep sa se scurga inauntru si in afara si in cele din urma explodeaza.

 

Celulele NK sunt acumulate mai mult in tesuturile limfoide secundare – amigdale, noduli limfatici si splina – dupa iesirea din maduva oaselor. De aceea, aceste celule ucigase asteapta activarea (probabil dupa stimularea de catre celulele denditrice santinela) inainte de a reactiona in doua moduri. In unul din moduri ele secreta instantaneu citokine, proteinele chimice mesager care adapteaza raspunsurile celulelor imune emergente T si B. In celalalt mod, celulele NK devin dusmani puternici ai tumorilor si celulelor infectate cu virusuri. Desi celulele NK furnizeaza o prima linie de aparare impotriva multor agenti infectiosi  si celule tumorale, ele o fac totusi mai mult discriminatoriu decat cu o delimitare bruta.

 

In orice caz, celulele NK rareori esueaza in a recunoaste celulele tumorale anormale. Aceste celule tumorale nerecunoscute pot fi lipsite de proprietati antigenice care in mod normal provoaca sistemul imunitar, sau celulele suprimate pot frana atacul celulelor NK. Celulele NK sunt de asemenea suprimate de boli cronice, cum ar fi bolile cronice virale si de aceea o persoana poate avea nevoie de o examinare a unei categorii mai largi de factori, nu doar de numarul total de celule NK.

 

A fost demonstrat ca pacientii cu tumori maligne masive au inregistrat o scadere a activitatii celulelor NK. O activitate scazuta a celulelor NK este semnificativ asociata cu dezvoltarea metastazelor. La pacientii cu metastaze perioada de supravietuire este direct corelata cu nivelul de activitate al celulelor NK.

 

In timpul interventiilor chirurgicale asupra tumorilor primare, celulele potential maligne pot fi eliberate in circulatie pentru a se dezvolta mai apoi in focare nodulare metastatice. Mai mult, efectele reprimante ale interventiei chirurgicale si anesteziei asupra activitatii celulelor NK pot facilita mai departe supravietuirea celulelor tumorale eliberate din tumora primara sau tumorile metastatice cresc si contribuie la cresterea incidentei metastazelor.

 

Radioterapia si chimioterapia vor diminua activitatea celulelor NK si de aceea este foarte important sa se minimizeze efectele asupra sistemului imunitar. Activitatea scazuta a celulelor NK apare de asemenea in bolile autoimune si in sindromul de oboseala cronica. Ingrijorator este faptul ca multe chimicale cunoscute sunt daunatoare si slabesc numarul si functionarea celulelor NK.

 

Raspunsul biologic modicat poate creste activarea, proliferarea sau citotoxicitatea celulelor NK preexistente. Citokinele cum ar fi interferonii IL2 si IL12, produsele bacteriene, extractele din plante, Coriolus versicolor, ciuperci medicinale, antioxidanti cum ar fi vitamina C sunt eficaci in imbunatatirea sistemului imunitar.

 

Mai mult, se depun eforturi pentru a invinge efectul suprimant al interventiilor chirurgicale si anesteziei asupra activitatii celulelor NK. Aceasta suprimare poate facilita mai departe supravietuirea celulelor tumorale eliberate din tumora primara sau cresterea incidentei metastazelor. De aceea utilizarea dozelor mici de interferon la care se adauga extractele de plante, se pot dovedi sigure si utilizate in mod corespunzator, eficace in prevenirea diseminarii pe mai departe a tumorilor metastatice.

 

Activarea celulelor NK poate fi usor obtinuta prin tratamentul cu interferon, inductori de interferon, interleukine 2 si ”bacterii ajutatoare”. In orice caz costurile sunt extrem de ridicat – atat ca bani cat si ca efecte secundare. Dorinta de alternative a condus la cautarea derivatelor de hrana functionala capabila de producerea de efecte pozitive asupra activitatii celulelor NK si fara efecte secundare.

 

 Aceasta carte se concentreaza pe ideea sustinerii sistemului imunitar folosind Biobranul, un extract din tarate de orez. Cercetarea subliniaza efectele benefice aupra activitatii celulelor NK prin utilizarea Biobranului. Autorul Spencer Bright este un jurnalist britanic experimentat, care a compilat in aceasta carte interviuri cu pacienti din intreaga lume, medici curanti si cercetatori. El nu are vreo inclinare sau prejudecata in favoarea remediilor naturale ci doar a descris ceea ce i s-a povestit de catre cei implicati in ceea ce priveste suplimentele alimentare.

 

Eu pot doar sa va recomand sa folositi informatiile si sa trageti singuri concluziile. Sper sa utilizati Biobranul ca o parte a protocolului pentru sustinerea imunitatii. In mod sigur va functiona.

 

Dr. Anthony Soyer

Clinica de Diagnostic

Srada Nww Cavendish, nr. 50

Londra W1G 8TL

 

 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft