Logo chemomed - www.chemomer.ro
 
 
Bio Bran - Imunomodulatia si beneficiile sale pentru bolnavii de cancer -Sistemul imunitar-
 
 

SISTEMUL IMUNITAR

 

Termenul « imun » deriva din latinescul immunis care inseamna « liber, curat », in contextul sistemului imunitar referindu-se la mecanismele de aparare ale organismului fata de agentii patogeni. Sistemul imunitar este « armata » noastra colectiva – un trilion de celule albe, maduva, anticorpi, citokine si timus – care ajuta la identificarea si distrugerea a milioane de microbi (bacterii, virusuri, paraziti) care patrund zilnic in corpul nostru si mii de celule devin anormale sau canceroase. Prin realizarea acestei activitati corpul nostru isi pastreaza integritatea ; fara aceasta activitate am fi morti in mai putin de cateva zile.

 

Toate animalele de la amoeba la oameni – au sistem imunitar. La modul general vorbind cu cat un organism este mai complex cu atat este mai complex si sistemul sau imunitar. Sistemul imunitar uman este la fel de complex ca si sistemul nervos si este capabil sa invete raspunsuri la anume boli si sa-si reaminteasca aceste raspunsuri decenii mai tarziu. Aceasta menire a sistemului imunitar sta, bineinteles, la baza vaccinarii – injectarea toxinelor bolii in sange pentru a stimula un raspuns imunitar, astfel incat daca actuala boala este contactata mai tarziu, sistemul imunitar este deja antrenat sa lupte.

 

 DOUA SISTEME

 
Sistemul imunitar poate fi divizat in doua parti distincte care ne protejeaza pe cai diferite. Prima este imunitatea naturala (de la nastere) iar a doua este imunitatea dobandita. Prima cale este un reflex sau un raspuns automat  al sistemului care este programat din nastere sa ne protejeze. De exemplu, daca ne taiem, exista un raspuns inflamator imediat, urmat de adunarea de macrofagii care absorb si digera bacteriile. Acesta este un raspuns non-specific care se va petrece in acelasi mod oricare ar fi natura infectiei. Activitatea celulelor NK este un alt exemplu de imunitate non-specifica. Aceste celule pot automat distruge celulele canceroase si celulele infectate cu virusuri.

 

Al doilea tip de imunitate – dobandita – este mult mai complexa si este bazata pe abilitatea limfocitelor T si B de a raspunde selectiv miilor de antigeni diferiti non-self – virusuri, bacterii, celule si numeroase proteine si molecule polizaharide. Antigenul este inr-adevar orice care blocheaza un raspuns imunitar. Acest sistem este capabil sa croiasca un raspuns unui invadator specific pe care il intalneste si sa isi reaminteasca acel raspuns astfel incat sistemul imunitar invata din experienta, mai mult decat invata sistemul nostru nervos. Chiar daca noi nu avem o memorie buna, sistemul nostru imunitar are.

 

 RECUNOASTEREA

 
Inainte ca sistemul nostrum imunitar sa distruga invadatorii sau celulele canceroase, el trebuie sa le recunoasca. In fond, marea majoritate a celulelor noastre, care sunt sanatoase, trebuie lasate in pace. Cu alte cuvinte, sistemul imunitar trebuie sa fie capabil sa aleaga selful de non-self. In cazul unei celule defecte genetic sistemul imunitar trebuie sa fie capabil sa citeasca semnalele ca nu e totul bine inauntrul celulei. De aceea, recunoasterea joaca un rol central in imunitate si este cea mai complexa problema a sistemului imunitar – corpurile noastre si celulele sale se schimba mereu si suntem continuu expusi unor noi invadatori. Este de dorit un echilibru delicat. Daca sistemul imunitar este prea riguros vom sfarsi prin a ne ataca propriile corpuri cum este cazul bolilor autoimune si alergiilor. Daca sistemul imunitar este prea lax, invadatorii pot cauza daune corpului nostru iar cancerul se poate dezvolta nestingherit.

 

MEDIEREA SISTEMULUI IMUNITAR

 Toate raspunsurile sistemului imunitar sunt intermediate de celulele albe (leucocitele, incluzand celulele T, B si NK ; monocite ; fagocite ; bazofile, neutrofile si euzinofile), celule specializate in cadrul diverselor tesuturi (macrofagii, celule mast), hormoni si alti mesageri chimici purtati de sange si sistemul limfatic. Marea majoritate a celulelor sistemului imunitar sunt derivate din precursori in maduva oaselor si puse in circulatie in sange si tesuturi. De exemplu, limfocitele T si B, care opereaza prin intermediul sistemului limfatic, se produc in maduva oaselor, dar celulele T migreaza apoi in timus pentru a se maturiza.

 
BIOBRAN SI SISTEMUL IMUNITAR

 
Biobranul, supliment imunitar facut din tarate de orez si enzime din ciupercile shiitake, poate creste semnificativ activitatea unui sistem imunitar slabit. Desi nu este pe deplin inteles cum functioneaza, ideea este ca stimuleaza producerea de citokine – moleculele mesager care controleaza activitatea sistemului imunitar. Biobranul este de aceea capabil sa stimuleze un sistem imunitar slabit si sa optimizeze imunitatea noastra in fata bolii.

 

 
  comenteaza articolul   Imprima articola
 
 
 
 
Cosul dvs.(0)
Comenzi telefonice
021 332 7102
021 332 7164
 
 
Iveron Soft